Hermes ima novi parfem, već je hit među ženama. Pišu: "Miris je nevjerojatan"

Foto: hermes.com

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

ŠVICARSKA parfumerka i glavna kreatorica parfema u luksuznoj marki Hermes Christine Nagel posljednjih je deset godina radila na novom mirisu brenda. U početku je to radila u slobodno vrijeme, vođena čistom strašću, a kasnije u službenom kapacitetu za ovu francusku luksuznu kuću.

Prvi Hermesov chypre parfem

Za InStyle Nagel je otkrila da je miris senzualan, kao i prvi Hermesov chypre parfem. Chypre je klasična mirisna kategorija koja se sastoji od kombinacije svježih, cvjetnih i drvenastih nota.

Novi parfem, kako i samo ime sugerira, inspiriran je Hermesovom Barenia kožom, koja se koristi za izradu kultnih komada poput Birkin torbi i ukrašenih narukvica Collier de Chien. Barenia ne crpi inspiraciju samo iz topline i bogatstva kože već i iz njezine patine - dubine i slojevitosti koju koža stječe s vremenom.

Kombinacija bergamota, ljiljana, pačulija i hrastovine

Parfem se otvara svježim i zelenim notama bergamota te slatkom čudotvornom bobicom (miracle berry), koja unosi blagost. U srcu mirisa osjeti se nježni ljiljan, koji donosi cvjetnu notu. Baza mirisa kombinira pačuli i hrastovinu, stvarajući toplu, zemljanu podlogu koja podsjeća na miris stare kože, pružajući osjećaj udobnosti i elegancije.

Iako Nagel inzistira da "ne stvara parfeme za određenu vrstu žena", ističe da će Barenia najviše odgovarati onima koje privlače "parfemi s karakterom". Također dodaje da je miris idealan za jesen jer "ostavlja trag".

"Savršen"

Komentari onih koji su ga već isprobali zasad su pretežno pozitivni. "Savršen", "Miris je nevjerojatan", "Upravo sam ga kupila, odličan je i preporučujem ga", "Elegantan, ženstven, čist i suptilan", "Elegantan i unikatan", "Zaista je divan", "Sličan je Muglerovom parfemu Angel, malo je više drvenast i nije toliko sladak kao Angel, ali je prekrasan i trajao mi je 4 do 5 sati."

Cijena parfema iznosi 116 eura za bočicu od 60 ml i 159 eura za bočicu od 100 ml. Miris možete pogledati ovdje.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.