H&M ponovno lansira komade iz svojih najboljih dizajnerskih suradnji

Foto: hm.com

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

POVODOM 20. godišnjice suradnji s poznatim dizajnerima H&M će ponovno lansirati neke od svojih najpopularnijih kolekcija kroz posebno izdanje pažljivo odabranih rabljenih komada. 

H&M je svoju prvu dizajnersku kolekciju lansirao u suradnji s Karlom Lagerfeldom, bivšim dugogodišnjim kreativnim direktorom Chanela, 2004. godine. Ta suradnja otvorila je vrata visoke mode širem krugu ljudi.

"Naš cilj je bio približiti svijet mode potrošačima diljem svijeta, pokazujući vezu s promišljenim i originalnim dizajnom. To je dio H&M-ove osnovne filozofije," izjavila je Ann-Sofie Johansson, kreativna savjetnica za H&M.

Komadi su prikupljeni u suradnji s trgovinama rabljene odjeće

Rabljeni komadi prikupljeni su u suradnji s online trgovinom Sellpy, specijaliziranom za rabljenu odjeću, te globalnim trgovinama vintage odjeće. Prema H&M-u, vraćanje života starim odjevnim predmetima dio je njihove posvećenosti kružnom modnom gospodarstvu i održivim rješenjima.

Ekskluzivni odabir uključuje komade iz suradnji s dizajnerima kroz godine, poput Karla Lagerfelda (2004.), Stelle McCartney (2005.), Viktora & Rolfa (2006.), Roberta Cavallija (2007.), Comme des Garçons by Rei Kawakubo (2008.), Matthewa Williamsona (proljeće 2009.), Jimmyja Chooa (jesen 2009.), Sonije Rykiel (proljeće 2010.) i Lanvina (jesen 2010.).

Nadalje, obuhvaća i kolekcije Versacea (2011.), Marnija (proljeće 2012.), Maison Martin Margiele (jesen 2012.), Isabel Marant (2013.), Alexandra Wanga (2014.), Balmaina (2015.), Kenza (2016.), Erdema (2017.), Moschina (2018.), Giambattista Vallija (2019.), Simone Roche (2021.), Toga Archivesa (2021.), Muglera (proljeće 2023.) i Rabannea (jesen 2023.).

Niz lansiranja diljem svijeta i online

Rabljeni komadi naći će se u prodaji kroz niz lansiranja u sedam H&M trgovina širom svijeta i online.

Prva kolekcija stiže u H&M trgovinu u Parizu, na adresu Rue Lafayette, 24. listopada, zatim u London, u H&M-ovu trgovinu na Regent Streetu 25. listopada. Treće lansiranje stiže u Milano, u H&M-ovu trgovinu blizu katedrale Duomo 26. listopada, a četvrto u njujorške trgovine u četvrtima Soho i NoLIta 27. listopada.

Peta kolekcija stiže u Barcelonu, u trgovinu na Paseo de Gràcia, 28. listopada, dok šesto lansiranje dolazi u Stockholm, na Götgatan i Drottninggatan, 29. listopada. Sedma kolekcija bit će predstavljena u Berlinu, u trgovini u četvrti Mitte, 30. listopada. Posljednje lansiranje održat će se online na hm.com 31. listopada.

Više informacija pogledajte ovdje

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.