Hrvati raspravljaju o zabrani fotkanja u trgovinama: "Koja je kazna ako te uhvate?"

Foto: Shutterstock/Reddit (naslovna fotografija nema veze s tekstom)

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

HRVATI u posljednje vrijeme sve češće na Redditu raspravljaju o problemima s kojima se susreću u trgovinama. Iako su visoke cijene obično glavna tema, jedan korisnik je podijelio drugačiju situaciju koja ga je iznenadila. Naime, tijekom posjeta jednoj Intersparovoj trgovini naišao je na natpis na kojem je stajalo: "Poštovani kupci, zabranjeno fotografiranje artikala u vitrini."

"Ne bi mi nikad palo na pamet da slikam vitrinu, ali kad sam vidio zabranu, morao sam.. Ima netko objašnjenje zašto se to ne bi smjelo?" napisao je u svojoj objavi i prikupio mnoštvo komentara. 

"Život na rubu"

"Točno tako bih i ja", "Možda im je to reklamna taktika", "E ovo je život na rubu", "A kako inače da pošaljem sliku porukom doma što sve ima u ponudi i da pitam što žele?", "Dosta trgovina zabranjuje općenito slikanje u trgovini. Nije baš zgodno da se zna kakve su im cijene i koliko su ih podigli", "Mene više zanima koja je kazna ako te uhvate da slikaš", "Dno dna", "Debilizam", neki su od komentara. 

Nakon njegove objave neki su se sami uputili u Spar kako bi fotografirali spomenuti natpis i objavili ga u sklopu teme na Redditu. 

Iako je fotografiranje uglavnom zabranjeno u trgovinama, nije uobičajeno vidjeti takav natpis izravno na vitrini s dnevnom ponudom gotovih jela. Obično se takve obavijesti nalaze na ulaznim vratima s drugim zabranama.

Poslali smo upit Intersparu o ovoj zabrani fotografiranja, no do trenutka pisanja ovog teksta nismo primili odgovor. Objavit ćemo ga naknadno ako stigne.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.