Hrvati u Kiku plaćaju više za iste proizvode nego Nijemci i Nizozemci

Foto: Čitatelj

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

VISOKE cijene postale su svakodnevica i često su tema rasprava među Hrvatima. Mnogi ističu da su proizvodi u istim trgovačkim lancima u našim trgovinama znatno skuplji nego u europskim zemljama, što ih navodi na odlazak u kupovinu u Sloveniju, Italiju ili Austriju. Ova situacija ne odnosi se samo na prehrambene proizvode već i na razne kućne potrepštine.

Jedan od naših čitatelja poslao nam je fotografije iz Kika u Solinu, gdje je prikazao razlike u cijenama za Hrvatsku, Njemačku, Poljsku, Nizozemsku, Sloveniju i Slovačku. Primijetio je da su proizvodi u Hrvatskoj često skuplji.

Obično prolazimo skuplje

Prema fotografijama koje nam je poslao, većina artikala koje je izdvojio skuplja je u Hrvatskoj uz par izuzetaka. Primjerice, LED svjetlo u Njemačkoj, Sloveniji, Nizozemskoj i drugdje košta 7.99 eura, dok je u Hrvatskoj za euro skuplje.

Plastična kutija za pohranu od 6.5 litara je isto skuplja u Hrvatskoj. Naime, u Njemačkoj i Sloveniji košta 2.99 eura, dok je kod nas cijena 3.49 eura.

Što se tiče baterija, neke imaju istu cijenu i kod nas i u drugim europskim zemljama, poput AA baterija. No neke su skuplje. Manje baterije skuplje su za desetak centi, a AAA baterije u Hrvatskoj koštaju 2.49 eura, dok su u nekim drugim europskim zemljama 1.99 eura.

S obzirom na razlike u cijenama među europskim državama, poslali smo upit Kiku. Ako i kada primimo odgovor, objavit ćemo ga.

Više fotografija možete pronaći u galeriji.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.