Huawei lansirao nove pametne satove, trajanje baterije je impresivno

Foto: Krešimir Blažev/huawei.com

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

Krešimir Blažev ima više od 20 godina iskustva u telekomunikacijama i pratećoj industriji. Za Index je napravio reportažu o novim Huaweijevim pametnim satovima. 

HUAWEI je danas službeno predstavio nekoliko noviteta, od kojih su najzanimljiviji novi pametni satovi. Novi uređaji nose oznake Huawei Watch GT 5 i Huawei Watch GT 5 Pro te dolaze kao izravni nasljednici modela Watch GT 4 i Watch GT 4 Pro.

Iako novi pametni satovi dolaze s poboljšanim tehničkim karakteristikama, Huawei ovoga puta stavlja naglasak na tehnologiju, odnosno kombinaciju novih, preciznijih senzora i osjetno naprednijih algoritama. Sve su te karakteristike sjedinjene pod novom tehnologijom TruSense, predstavljenom krajem kolovoza.

Tako će, primjerice, senzor otkucaja srca učinkovitije obavljati svoju zadaću jer će TruSense algoritmi pomoći u boljoj, odnosno detaljnijoj analizi dobivenih podataka te posljedično tome ponuditi mjerodavnije rezultate.

Isto vrijedi za mjerenje količine kisika u krvi (SpO2), što u kombinaciji s otkucajima srca nudi bolji uvid u ostvarene rezultate vježbanja. Primjerice, za vrijeme treninga trčanja, skup značajki TruSense će preciznije izračunati prosječne zone pulsa i količinu kisika u krvi. Te će podatke kombinirati s, na primjer, prosječnom nadmorskom visinom i na koncu osigurati bolju analitiku cjelokupnog treninga.

Značajka EKG, podrška za golf, sportsko ronjenje...

Treba spomenuti i značajku EKG, inače prisutnu i u prijašnjim generacijama pametnih satova. Ona je u modelima Watch GT 5 i GT 5 Pro preciznija te dijagnostiku podiže na novu razinu.

Huawei Watch GT 5 i Watch GT 5 Pro donose petu generaciju HarmonyOS-a, koja je sada osjetno uglađenija. Tu su fluidnije animacije i pametne kartice koje nude bolju konzistenciju rada. Pored postojećih sportova i drugih aktivnosti, nova generacija satova donosi i podršku za golf i sportsko ronjenje.

Primjerice, Watch GT 5 Pro donosi način Golf Course s instaliranih preko 15.000 karata golf-igrališta širom svijeta.

Za one koji se bave sportskim ronjenjem, tu je pak način za sveobuhvatno praćenje boravka ispod površine vode Free Diving 2.

Iznimno dugo trajanje baterije

Vidljivo je da su satovi Huawei WATCH GT 5 dizajnirani u skladu s novim modnim smjernicama. Kućište je izrađeno od legure titana koja se koristi u avioindustriji, u kombinaciji s nanokristalnom keramikom koja osigurava više razine izdržljivosti.

Huawei Watch GT 5 Pro donosi i profesionalne značajke za Trail Run 3. Tu je, primjerice, podrška za funkciju segmentacije navigacije, kao i 10-metarska konturna karta. Konturna karta je vrsta digitalne karte prikazane na satu koja pomaže korisniku da vizualno shvati visinske razlike terena kroz koje prolazi. Ova karta koristi konture, odnosno linije koje povezuju točke jednakih nadmorskih visina.

Oba uređaja nude iznimno dugo trajanje baterije u usporedbi s konkurentskim proizvodima. Tako je za Huawei Watch GT 5 (46 mm) i GT 5 Pro (46 mm) deklarirano do 14 dana autonomije, dok za modele 41/42 mm ona iznosi do sedam dana. U oba slučaja radi se o osjetno boljim mogućnostima nego što nudi konkurencija, navode u Huaweiju.

U prodaji od danas

Oba modela na hrvatskom tržištu u prodaju kreću danas, a cijene bi trebale izgledati ovako:

  • ⁠Watch GT 5 46 mm (crni) - 279 EUR
  • Watch GT 5 46 mm (plavi vezeni remen) - 299 EUR
  • Watch GT 5 41 mm (plavi) - 259 EUR
  • Watch GT 5 41 mm (bijeli kožni remen) - 279 EUR
  • Watch GT 5 41 mm (zlatni remen) - 329 EUR
  • Watch GT 5 Pro 46 mm (crni) - 399 EUR
  • Watch GT 5 Pro 46 mm (titan) - 499 EUR
  • Watch GT 5 Pro 42 mm (bijeli) - 449 EUR
  • Watch GT 5 Pro 42 mm (keramika bijeli) - 599 EUR

Huawei Watch GT 5 41mm 
Huawei Watch GT 5
Huawei Watch GT 5 42mm
Huawei Watch GT 5 Pro 41mm
Huawei Watch GT 5 46mm
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.