Huawei predstavio sustav TruSense

Screenshot/Foto: Youtube/Krešimir Blažev

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

Krešimir Blažev ima više od 20 godina iskustva u telekomunikacijama i pratećoj industriji. Za Index je izvijestio s Huaweijevog eventa u Kini. 

HUAWEI je danas u Dongguanu u Kini održao službeno predstavljanje TruSense platforme, na koje smo i mi bili pozvani. TruSense tehnologija predstavlja temelj za buduće pametne satove, ali i ostale nosive uređaje za praćenje zdravstvenog stanja i sportskih aktivnosti korisnika.

"Huawei TruSense za nas je velik napredak u tehnologiji senzora za zdravlje i fitness i držat će nas na čelu tehnološkog razvoja u ovom prostoru. Ovaj napredak u digitalnom zdravlju dodatno će pomoći korisnicima da slijede zdravije stilove života", rekao je Rico Zhang, predsjednik Huaweijeve linije pametnih nosivih i zdravstvenih proizvoda.

Prvi proizvodi s novom tehnologijom stižu u prodaju u rujnu

Korisnici diljem svijeta polako podižu svijest o zdravlju, a to je stvorilo potražnju za praktičnim, sveobuhvatnim i točnim mogućnostima praćenja njihovih aktivnosti i metabolizma, navode u Huaweiju. Kao logičan odgovor na ovu potražnju nameće se sustav koji integrira sva najnovija dostignuća tvrtke u praćenju vitalnih znakova - Huawei TruSense System.

Iz kompanije navode da TrueSense postaje nova paradigma digitalnog zdravlja i fitnessa koju definira šest ključnih karakteristika: točnost, sveobuhvatnost, brzina, fleksibilnost, otvorenost i ponavljanje.

Huawei TruSense omogućuje više od 60 pokazatelja zdravlja i kondicije korisnika pokrivajući šest glavnih tjelesnih sustava. Senzori prate otkucaje srca korisnika i podatke o unutarnjem živčanom sustavu. Ovi se podaci unose u algoritam koji proizvodi procjenu korisnikovog općeg stanja i razine stresa.

Prvi proizvodi koje pokreće Huawei TruSense bit će pušteni u prodaju ovog rujna, o čemu ćemo naknadno izvijestiti.

Današnji pametni satovi i njihovi senzori daleko su osjetljiviji od onih lansiranih prije par godina

Na događaju je gostovao i predsjednik kineske lige za hipertenziju, dr. Jiguang Wang, koji se osvrnuo na problem iznimno brzog povećanja postotka populacije koji pati od visokog krvnog tlaka. Način života s povećanim stresom pospješuje nastanak hipertenzije i bolesti povezanih s njom, zbog čega je od iznimne važnosti povećanje dostupnosti uređaja za otkrivanje i praćenje ove pojave.

Huawei upravo na ovom području vidi nove mogućnosti budući da je tijekom zadnjih nekolikog godina uspio osjetno poboljšati učinkovitost takvih uređaja.

Primjerice, vrijeme obrade podataka s pametnog sata u zadnje tri godine se skratilo nekoliko puta, zbog čega se korisnicima rezultati mjerenja ključnih parametara, poput otkucaja srca i SpO2 vrijednosti, isporučuju osjetno brže. Isto vrijedi i za preciznost, koja uvelike utječe na pouzdanost.

Današnji pametni satovi i njihovi senzori također su daleko osjetljiviji od onih lansiranih prije samo tri godine, a zahvaljujući novoj TruSense tehnologiji uskoro će cijela priča biti podignuta na višu razinu.

Doktorica Xin Xu govorila je o managementu prevencije kroničnih bolesti. Navela je da preko 50% ljudi s hipertenzijom uopće nije svjesno da pati od nje ili ju ne otkrije na vrijeme, što otvara put razvoju kroničnih stanja, a posebno se ističu kardiovaskularne bolesti.

Nosivi uređaji mogu odigrati ključnu ulogu

Drugi veliki problem su mentalni poremećaji koji su se povećali nakon pandemije. Radi se uglavnom o demenciji, anksioznosti i depresiji, tj. stanjima za čiju pojavu je u velikoj mjeri zaslužna upravo hipertenzija.

Razinu stresa također može povećati nedostatak kvalitetnog sna, što izravno utječe na razvoj kroničnih stanja. Zahvaljujući povećanju osjetljivosti senzora nosivih uređaja, kao i obradi podataka koje isporučuju, korisnik može precizno pratiti cikluse spavanja, čime svoje stanje može poboljšati.

Dr. Xu je na koncu naglasila da nosivi uređaji mogu odigrati ključnu ulogu u ranom otkrivanju predispozicija za kronične bolesti, posebice nakon što postignu određenu razinu preciznosti i pouzdanosti. U Huaweiju se nadaju da su novom TruSense tehnologijom upravo učinili ključni korak prema postizanju tog cilja.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.