Iako je iPhone 16 tek izašao, možda se isplati pričekati iPhone 17

Foto: Shutterstock

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

PROŠLOG TJEDNA u Apple trgovine stigli su novi iPhone 16 telefoni. Iako iPhone 16 modeli donose određena poboljšanja poput AI tehnologije, novog čipa i tipke za kameru, nisu se pokazali kao značajan iskorak u odnosu na prošlogodišnji model, što su mnogi korisnici primijetili na društvenim mrežama. Zbog toga se neki pitaju trebaju li pričekati iPhone 17. Odgovor bi mogao biti potvrdan. 

Naime, iPhone 17, iPhone 17 Slim (koji bi navodno trebao zamijeniti Plus model), iPhone 17 Pro i iPhone 17 Pro Max trebali bi sljedeće godine dobiti značajna poboljšanja zaslona, piše GSMArena.

Zaslon od 120 Hz?

Prema Rossu Youngu iz Display Supply Chain Consultantsa, navodno će iPhone 17 napokon dobiti zaslon s osvježavanjem od 120 Hz, što znači da će slike na ekranu izgledati mnogo glatkije, osobito pri bržem skrolanju i igranju igara. Osim toga, navodno će imati LTPO OLED panel, tehnologiju koja omogućuje prilagodbu brzine osvježavanja zaslona ovisno o tome što se prikazuje.

Ova značajka se već dugo očekuje, budući da Apple, čak i s iPhone 16 serijom, još uvijek ograničava visoku brzinu osvježavanja samo na Pro modele.

iPhone 17 Slim također će navodno imati zaslon s osvježavanjem od 120 Hz i LTPO tehnologiju. Što se tiče iPhonea 17 Pro i iPhonea 17 Pro Max, oni će navodno dobiti Face ID ispod zaslona. O ovoj se značajki dugo pričalo, a sada se čini da smo samo godinu dana udaljeni od njezina dolaska na tržište.

To znači da bi Dynamic Island mogao nestati ili se smanjiti, budući da se očekuje da će Face ID senzori biti smješteni ispod zaslona, a izrez bi ostao samo za prednju kameru. Ako se to ostvari, iPhone 17 Pro i Pro Max mogli bi imati veći i čišći zaslon, slično kao flagship Android uređaji koji već koriste ovakvo rješenje.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.