Iako je peti najveći proizvođač telefona na svijetu, za ovu marku mnogi ne znaju

Foto: transsion.com

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

OVE godine vodeći brendovi pametnih telefona su se suočili s gubitkom tržišnog udjela, uključujući poznate kompanije poput Samsunga i Applea. No, relativno nepoznati kineski proizvođač telefona uspio se popeti među pet najboljih svjetskih tvrtki, tvrdeći da su prodali gotovo jednako mnogo telefona kao OPPO.

Transsion, tvrtka koja proizvodi telefone poput Tecno, Itel i Infinix, zabilježila je značajan rast udjela na globalnom tržištu. Njihov tržišni udio povećao se sa 6% prošle godine na 9% u 2023., što predstavlja porast od 40%, dok su njihovi veći konkurenti izgubili tržišni udio.

Prema najnovijem izvješću Canalysa o prodaji u trećem tromjesečju 2023., Samsung i Apple ostaju vodeći u ukupnoj prodaji s tržišnim udjelima od 20% i 17%. No, treba napomenuti da su oba brenda doživjela pad udjela s prošlogodišnjih 22% i 18%. Xiaomi se oporavio tijekom ove godine nakon lošeg početka 2023., dok je OPPO bilježio kontinuirani pad tijekom posljednje dvije godine. Marka Vivo, izgubila je svoju poziciju među top 5 brendova, koju je držala godinama.

Analitičari iz Canalysa ističu da je prodaja pametnih telefona pala samo za 1% u usporedbi s trećim tromjesečjem 2022. 

Tko je Transsion?

Osnovan 2006. godine, Transsion se izdvojio od drugih kineskih proizvođača telefona fokusirajući se na značajno prisustvo na afričkom tržištu i prilagođavanje svojih uređaja tamošnjim korisnicima. Također je proširio svoju prisutnost na Bliski istok i Latinsku Ameriku, a nedavno je započeo svoju prisutnost i u Indiji.

S obzirom na njegov fokus na ova tržišta, mnogi u Europi i Sjevernoj Americi nisu čuli za Transsion.

Rast Transsiona proizlazi iz njegove orijentacije prema tržištima u razvoju, koja su ove godine pokazala relativno jaku potražnju u usporedbi s razvijenim tržištima. Kako prenosi The Verge, jedina regija koja je zabilježila međugodišnji rast prodaje pametnih telefona u trećem tromjesečju ove godine bila je Bliski istok i Afrika, a Transsion je imao koristi od ovog oporavka.

Osim toga, analitičarka Amber Liu iz Canalysa napominje da je Transsion (kao i Xiaomi) brzo iskoristio oporavak na tržištima u razvoju nudeći konkurentne proizvode i uspješno se angažirajući kroz distribucijske kanale.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.