iPhone 16 službeno u proizvodnji. Evo kad ga možete kupiti

Foto: Shutterstock (na fotkama nije uređaj o kojemu je riječ u tekstu)

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

PREMA najnovijim izvještajima, proizvodnja iPhonea 16 započela je u lipnju, ali od tada se povećala kako bi dostupnost mobitela nakon lansiranja bila još bolja. Nova serija iPhone navodno će biti dostupna od 10. rujna. Očekuje se da će Apple proizvesti 90 milijuna uređaja iz serije iPhone 16.

Bit će proizvedeno 120 milijuna OLED panela

Kako bi Apple mogli opskrbiti svojim ekranima, Samsung Display i LG Display su povećali proizvodnju uoči očekivanog lansiranja Appleovog iPhonea 16 u rujnu. Očekuje se da će broj OLED panela koji će se proizvesti u 2024. godini biti 120 milijuna. Od tog broja, Samsung Display će ih proizvesti 80 milijuna, a LG Display 43 milijuna.

Izvještaj navodi da se ti brojevi mogu promijeniti jer treći dobavljač, BOE, kasni u dobivanju odobrenja za svoje iPhone 16 zaslone. U 2023. LG Display je imao slična kašnjenja, pa je Apple povećao svoju narudžbu od Samsunga, prenosi Apple Insider.

Zasloni za iPhone 16 Pro seriju trebali bi biti primjetno veći nego za iPhone 15 seriju. iPhone 16 Pro Max će imati zaslon od 6.9 inča umjesto 6.7 inča, a iPhone 16 Pro 6.3 inča umjesto 6.1 inča. Standardni iPhone 16 imat će zaslon od 6.1 inča, a iPhone 16 Plus od 6.7 inča, isto kao i njihovi prethodnici.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.