Našli smo popust od 88%. Isplati li se stvarno čekati kraj sezonskog sniženja?

Foto: Index

NA početku sezonskog sniženja obišli smo trgovine i provjeravali koliki popusti su u pitanju te kakva je ponuda. 69% čitatelja izjasnilo se da nisu zadovoljni sniženjima te da bi ona mogla biti veća, a samo 3% u anketi je iskazalo zadovoljstvo ovosezonskim popustima.

Odlučili smo ponovno obići trgovine i vidjeti isplati li se čekati sam kraj sniženja i jesu li popusti značajno veći od onih na početku. Neke trgovine su već završile s popustima, a evo kakva je situacija u onima koji još uvijek pozivaju na posljednje prilike za sezonske popuste. 

Pull&Bear

Pull&Bear izlog i dalje se crveni u sniženju. Za žene se uglavnom mogu naći kojekakvi topovi, hlače, suknje, haljinice pa i obuća. Neki komadi djelovali su kao da pripadaju nešto starijim kolekcijama, no ima i dosta trendi ljetnih komada. Jedini problem jesu brojevi, uglavnom ima dosta manjih veličina, no mogu se naći i ostale. 

Na muškom odjelu mogu se pronaći hlače ili bermude za desetak eura ili čak i manje. Na sniženju su i zanimljive majice i košulje. Premda izbor nije prevelik, ako se pronađe tražena veličina, u Pull&Bearu se može dosta dobro proći s popustima koji sežu i do 80%.

Mohito

U Mohitu su u tijeku posljednji dani sniženja. Ima zanimljivu ponudu, a čak nam se čini da su popusti uglavnom dosta veći nego na početku jer smo naišli na komade koji su i do 88% sniženi, što u prvom obilasku nismo pronašli. U ponudi su bluze, topovi, haljine, sakoi.... U Mohito definitivno vrijedi baciti oko, zanimljivog izbora i dalje ima, a čak se mogu pronaći i različiti brojevi. 

Mass

Mass još uvijek ima sezonske popuste do 50%, a mogu se naći artikli sniženi 20, 30 ili 50 posto, što je bio slučaj i u prvom obilasku. Dakle, nismo dobili dojam da je sniženje veće od onog na početku. Pitanje je koliko brojeva je ostalo, no ima zanimljive ljetne obuće u ponudi. Na muškom odjelu također je snižena uglavnom ljetna obuća. Nije prevelik asortiman snižen, no mogao bi se pronaći koji dobar par obuće.

Fashion&Friends

Na izlogu Fashion&Friendsa piše da su u tijeku finalna sniženja, a popusti su od 30 do 60 posto. Super je što je trenutno moguće ostvariti dodatnih 10% popusta na sve već snižene artikle. U ponudi ženskog odjela je bio širi izbor obuće i torbica na sniženju.

Na muškom smo primijetili zanimljive komade poput jakni i košulja na dosta dobrim popustima. Uz dodatne popuste, svakako se čini isplativo pogledati ponudu u Fashion&Friends i na samom kraju sezonskog sniženja. 

Office Shoes

Office Shoes izlog poziva kupce na posljednje popuste i prilike za kupovinu po sniženim cijenama. Međutim, nismo bili oduševljeni sniženim asortimanom i popustima. Uglavnom su to bili popusti od 20 do 30 posto. 

Aldo

Aldo također ima finalnu akciju, a ovdje možete ostvariti dodatnih 20% popusta na već sniženi asortiman. Ima zanimljivih pari papuča, sandala i štikli, no nažalost, kada smo pitali za dva para obuće, djelatnica nam je rekla da traženih brojeva nema na stanju. Dodala je da im generalno nije ostalo puno brojeva.

Uz malo sreće s preostalim brojevima, u Aldu bi se mogao pronaći neki par obuće za odnijeti kući, ili barem torbica. Muški odjel također ima zanimljivih pari cipela i tenisica. Popust nije velik, no uz dodatnih 20 posto djeluje isplativo.

Icon

U Iconu se isplati otići i pred sam kraj sniženja. Puno toga je stvarno sniženo u pola cijene, naročito na ženskom odjelu, a super je što se na poleđini izložbenih primjeraka mogu pogledati preostale veličine željenog para obuće pa odmah znamo na čemu smo. 

Stradivarius

Iako izlog Stradivariusa više nema obavijest o sezonskom sniženju, vidjeli smo da u zadnjem dijelu dućana ima više ljudi pa smo otišli zaviriti. Još uvijek ima svakakve robe na sniženju, čak i nekih komada za jesen. Može se uloviti dosta stvari za 4, 6 i 8 eura, a neki artikli sniženi su i preko 50%. 

Zara

Zarin izlog također ne poziva više na sezonska sniženja, no bez obzira, odlučili smo pogledati je li što preostalo. Međutim, ženska ponuda nije previše privlačna. Ispod natpisa SVE PO 12.99 naišli smo na puno toga što je dosta skuplje od te cijene. Snižene stvari nisu cjenovno atraktivne, a čini nam se da je i u samoj ponudi bilo dosta komada iz starijih kolekcija.

Ipak, na muškom odjelu ponuda djeluje nešto bolja. Naišli smo na dobre, moderne komade odjeće na većem sniženju. 

Potrebna je doza sreće

Ako netko s nestrpljenjem iščekuje sezonska sniženja za obnovu garderobe, ove godine čekanje do samog kraja se nije pokazalo isplativim. Iako se mogu pronaći artikli po znatno nižim cijenama, izbor veličina i asortimana prilično je oskudan, pa je potrebna i doza sreće.

Također, u dosta trgovina cijene se nisu značajno snizile od početka ljetnih sniženja. S obzirom na promjene u dostupnosti asortimana od početka do sada, možda nije vrijedno čekati do posljednjih dana sniženja za kupnju željenog komada po nižoj cijeni, posebno zbog rizika da neće biti dostupan u potrebnoj veličini.

Ipak, onima koji imaju vremena ili žele ispuniti dan, preporučujemo šetnju šoping-centrima i pregled preostale ponude u pojedinim trgovinama, poput primjerice Mohita, gdje se još uvijek može pronaći poneki dobar ulov.

Moramo istaknuti da su nas u pojedinim trgovinama i na kraju sezonskog ljetnog sniženja dočekali neprivlačni prizori. Unatoč tome što nije bilo gužvi, odjeća i obuća je ponegdje bila razbacana. Nismo naišli na oštećenu robu, osim standardnih tragova pudera i dezodoransa tu i tamo.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.