Izgleda da nakon iPhonea 16 tri Android brenda uvode tipke za kameru

Foto: apple.com

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

TIPKE za snimanje, odnosno pokretanje kamere, nisu novost u svijetu Android telefona, ali iPhone je ovaj tjedan predstavio svoju verziju te tipke. Sada se čini da će najmanje tri Android brenda, koji dosad nisu imali tu značajku, uskoro slijediti taj primjer. Je li Apple utjecao na njih?

Predsjednik Nubije Ni Fei izjavio je na kineskoj društvenoj mreži Weibu da će nadolazeći Nubia Z70 Ultra imati "realističniju" tipku za kameru, prenosi Android Authority. Također je potvrdio jednom pratitelju da će to biti dvostupanjska tipka, koja omogućuje fokusiranje laganim pritiskom, a snimanje potpunim pritiskom.

Nubia nije jedini Android proizvođač koji nakon Applea planira uvesti tipku za kameru. Raniji izvori navode da će OPPO-ova Find X8 serija vjerojatno slijediti korake iPhonea 16 te ponuditi takozvanu Quick Button tipku za "zamrzavanje akcije".

Još nije jasno hoće li to biti standardna fizička tipka za okidanje ili će podržavati geste kao na iPhoneu 16. Appleova tipka za kontrolu kamere je dvostupanjska i podržava povlačenje prstom za funkcije poput zumiranja.

I Realme kopira Apple?

Tu je i Realme. Izvršni direktor Realmea objavio je video na kineskoj društvenoj mreži Weibu s tipkom za kameru na jednom od svojih uređaja. U videu se može vidjeti kako netko koristi Realme telefon upravo s tom tipkom. Korisnik može povući prstom po tipki kako bi zumirao ili je jednostavno pritisnuti za snimanje fotografije.

Ovo nije prvi put da Realme usvaja značajke koje je popularizirao Apple. Tvrtka je već prije uvela Appleov Dynamic Island izrez za svoje povoljne Android telefone, a također je kopirala i Appleovu MagSafe tehnologiju (iako vrijedi istaknuti da Realmeov MagDart ekosustav nije službeno pušten u prodaju).

Kao što je već spomenuto, tipka za okidanje kamere nije novost, barem ne u svijetu Android telefona. Sony, primjerice, još uvijek nudi dvostupanjsku tipku za kameru na svojim novijim modelima poput Xperije 1 VI. No, geste povlačenja koje iPhone podržava uz klasičnu tipku su korisne, pa se mnogi nadaju da će i Android proizvođači uvesti tu praktičnu funkcionalnost.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.