"Izgleda jeftino": Dizajner interijera otkrio što nikad ne bi imao u svojoj kuhinji

Foto/Screenshot: TikTok/Pexels

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

DIZAJNER interijera Phoenix Grey podijelio je na TikToku svoje mišljenje o najnovijim trendovima u uređenju kuhinja. Istaknuo je da neki od tih trendova, iako mogu izgledati moderno ili atraktivno, možda nisu najbolji izbor kad se radi o praktičnoj upotrebi. Evo koje je trendove izdvojio i zašto možda nisu najbolji izbor za vašu kuhinju.

@mrphoenixgrey Remember to always consider the function of any design, especially when it’s trendy. Just because it’s new and shiny doesn’t mean it has much lasting power in your home, and that’s why you have me! #designtrends #homedesign #interiordesign #homehacks #homeimprovement#designertips #toronto #designhack #designhelp #renovation #homeinspo #renovationtips ♬ Calm Beat - Pasha Velchev

Zrcalni kuhinjski elementi

Grey kaže da kuhinjski elementi s ogledalima mogu učiniti da prostor izgleda kao scena iz horor filma. Ogledala mogu stvoriti dojam veće površine i dodatno osvijetliti prostor, ali također reflektiraju svaki kutak vaše kuhinje – uključujući možda i nered iz susjedne sobe. Iako su takvi elementi privlačni u izložbenim halama, u stvarnom životu mogu biti nepraktični, pogotovo ako niste uvijek u mogućnosti održavati kuhinju savršeno urednom.

Otvorene police

Otvorene police u kuhinji mogu izgledati stvarno lijepo i trenutno su vrlo popularne, ali Grey upozorava da nisu baš praktične. Na njima se brzo nakuplja prašina, a da bi sve izgledalo uredno, trebate stalno čistiti i organizirati predmete. Ovo može biti zamorno i nepraktično za svakodnevnu upotrebu, pogotovo ako nemate puno vremena za održavanje.

Pločice do stropa

Grey komentira da postavljanje pločica do stropa može izgledati previše nametljivo. Uz to, napominje da nije nužno pokriti svaki dio zida pločicama jer to može imati i negativan učinak na akustiku u kuhinji.

Pločice samo na malom dijelu zida

S druge strane, Grey kaže da pločice koje su postavljene samo na malom dijelu zida između gornjih i donjih kuhinjskih elemenata "izgledaju jeftino". Ovaj pristup možda neće pružiti dovoljno zaštite zidova od prskanja tijekom kuhanja i čišćenja. Zidovi se tako mogu oštetiti, a vi ćete morati dodatno raditi na njihovom održavanju.

Mnogi su se složili s njim

Mnogi su se u komentarima složili s Greyem ističući da im nije jasno zašto neki ljudi biraju otvorene police u kuhinji. Prema njihovom mišljenju, otvorene police su nepraktične jer se na njima lako skuplja prašina, a masnoće i pare od kuhanja lijepe se za posuđe.

"Otvorene police = više brisanja prašine", "Zapravo se slažem sa svim", "Osobe koje imaju ormariće s ogledalima sigurno nemaju djecu ni kućne ljubimce. I nose rukavice", "Uvijek sam mrzila otvorene police. Kad sam počela gledati Prijatelje, uvijek bih samo gledala Monicinu kuhinju", neki su od komentara.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.