Izvagao šunku i otkrio manju težinu od navedene. Oglasio se Pik

Foto: Čitatelj

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

NEDAVNO smo primili poruku od jednog od naših čitatelja koji je naišao na neobičan problem s Pikovom kuhanom šunkom. Naime, uočio je da je jedna od šunki znatno kraća od ostalih unatoč tome što su sve imale istu deklariranu težinu.

Čitatelj je, kako navodi, imao dojam da šunka nije deblja, pa ju je izvagao: pokazala je 314 g. U usporedbi, duža šunka je težila 367 g, što znači da su folija i metalne spojnice zajedno težile 17 g. To dovodi do zaključka da stvarna težina kraće šunke iznosi samo 297 g, što predstavlja čak 15% manje od onoga što piše na pakiranju (350 g).

Što Pik kaže o navodnoj grešci u težini?

Kako bismo saznali o čemu se ovdje radi, kontaktirali smo Pik i upitali je li u pitanju greška u proizvodnji ili postoji drugo objašnjenje za razliku u težini. U cijelosti prenosimo njihov odgovor.

"S obzirom na to da nemamo proizvod u fizičkom obliku, kao ni dodatne potrebne informacije te da ga naš odjel za Kontrolu kvalitete ne može pregledati prema propisanim standardnim procedurama, nažalost, teško nam je komentirati o čemu se radi.

Svi potrošači koji imaju bilo kakvu pritužbu na proizvod mogu se javiti direktno na mail reklamacije@pik-vrbovec.hr. Nakon pregleda uzorka i utvrđivanja stanja naš tim se javlja povratno u najkraćem mogućem vremenu", rekli su iz Pika.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.