"Jako smo uzbuđeni zbog onoga što dolazi": Epic Games Store stiže na iOS u EU

Foto: store.epicgames.com

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

EPIC Games Store dolazi na iOS u Europskoj uniji zahvaljujući odredbama Digital Markets Act (DMA) Europske unije (EU), što je razveselilo brojne gejmere. Naime, Epic Games povukao je Fortnite iz App Storea još 2020. godine kao odgovor na Appleovu politiku naplaćivanja do 30% provizije na prodaju.

"Pružamo više prilika developerima"

"Pružamo više prilika developerima na svim platformama i jako smo uzbuđeni zbog onoga što dolazi, uključujući Epic Games Store na iOS-u u Europi", piše u objavi Epic Games Newsrooma na X-u.

Komentirajući dolazak Epic Games Storea na iOS, izvršni direktor i osnivač Epica Tim Sweeney izjavio je na X-u: "Bit ću prvi koji priznaje da je ovo dobar potez Applea usred naše kataklizmične antitrustovske borbe, omogućujući Epic Games Sweden AB-u otvaranje developerskog računa za rad Epic Games Storea i Fortnitea u Europi."

U objavi je sugerirano da će švedska podružnica Epic Gamesa Epic Games Sweden AB upravljati Epic Games Storeom na području EU. 

Usvojen 2022., DMA kao svoj cilj unutar EU ističe upravljanje utjecajem tehnoloških tvrtki i kompanija kako bi tehnološke divove poput Googlea i Apple natjerali da svoje platforme i usluge otvore drugim tvrtkama i developerima.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.