Je li novi Nikeov model tenisica inspiriran adidas Sambama?

Foto: X

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

PRIJE mjesec dana Nike je lansirao tenisice Killshot 2 u crnoj kožnoj verziji po cijeni od 95 eura. Sada se pojavila nova varijanta ovog modela s odvojivim jezikom, koja mnoge podsjeća na tenisice adidas Samba, odnosno na suradničku verziju tih popularnih tenisica s Wales Bonner.

Korisnik X-a Romeo podijelio je fotku novog modela i napisao da je sličnost sa Sambama velika:

"Razlog zbog kojeg sam ovo podijelio je to što jako podsjećaju na dizajn koji adidas u zadnje vrijeme popularizira, posebno s modelima s dugim jezicima i poznatim Wales Bonner suradnjama." Dodao je, doduše, da su mnoge kopačke slično dizajnirane, ali da to nije uobičajeno za svakodnevne tenisice.

"Gledam u ove fotke, ne znam što da kažem", "Samo ne Nike Sambe", "Što je ovo?", "Kada stižu?", neki su od komentara ispod njegove objave. 

Kasni li Nike s ovim dizajnom?

Međutim, i Nike ima iskustva s obućom s preklopnim jezicima, i to ne samo kada je riječ o kopačkama. Moguće je da je Nike bio inspiriran nekim od svojih stilova i odlučio ih oblikovati u tenisicu za svakodnevno nošenje. Ovo nije jedini model s preklopnim jezikom koji Nike planira lansirati budući da uskoro dolaze i tenisice Air Max Plus s istim dizajnom.

No zanimljivo je vrijeme lansiranja tenisica Killshot 2 Premium. Prema nedavnim trendovima, moguće je da će Sambe uskoro izaći iz mode. Zbog toga se ovaj model tenisica čini pomalo zastarjelim čak i prije nego što je stigao na tržište.

Trenutno datum lansiranja novih Nike Killshot 2 Premium tenisica i cijena nisu poznati, samo je navedeno da je riječ o blagdanskom izdanju. Također nije poznato na koja će tržišta stići.

Originalni model lansiran je 70-ih

Prema Highsnobietyju, Nike je originalne Killshot tenisice prvi put predstavio 1970-ih kao obuću za racquetball i squash. Ponovno su lansirane 2009. godine, prilagođene za svakodnevno nošenje. Godina 2024. definitivno je povratnička godina ovog modela jer se pojavio i u popularnom filmu Challengers.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.