"Je li se ovo ikome dogodilo?": Asos kupcu zauvijek suspendirao mogućnost kupnje

Foto/Screenshot: Shutterstock/TikTok

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

KUPAC s Asosa tvrdi da mu je trajno zabranjen pristup računu, ali nije svjestan razloga. Ostali kupci tvrde da su doživjeli isto iskustvo. U videu koji je na TikToku podijelila Alyssa (@alyssabock_), redovita mušterija brenda brze mode Asos, objašnjava da nikada prije nije imala problema s narudžbama.

Alyssa tvrdi da je nakon što je naručila tri džempera stigao samo jedan. Nakon što je kontaktirala Asosovu službu za korisnike i obećali su joj povrat novca za dva džempera, dobila je e-mail upozorenja da će joj trajno zatvoriti račun i da neće dobiti povrat novca.

"Ovo je prvi put da se susrećem s ovakvim problemom. Je li se ovo ikome dogodilo", upitala je Alyssa u videu.

@alyssabock_ Story Time. I Need Help!!!! Hit me in the comments - is it me and I the drama?? Or is it @asos ♬ original sound - Alyssa Bock

"Planirala sam naručiti svoju novogodišnju haljinu s Asosa, ali definitivno odustajem", izjavila je jedna korisnica u komentarima. 

"To je američki Asos, britanski Asos je sasvim u redu", "Wow! Nikada nisam imala loše iskustvo s Asos UK. Nedavno mi je nedostajala stavka iz narudžbe i bili su sjajni!", "Čitajući komentare, nikad više neću kupovati na Asosu", "Da, i meni se to dogodilo. Potvrdili su da su artikli vraćeni i podnijeli zahtjev za povrat novca. Nakon minute primila sam isti mail", pisali su korisnici u komentarima.

Drugi kupci su javno iznijeli slična iskustva. Prije mjesec dana korisnica po imenu Alexandra (@alex.lamx) podijelila je svoje iskustvo o tome kako ju je Asos također trajno zabranio.

@alex.lamx Replying to @bri and there you have it! The story of why @asos banned me from being a customer for the rest of all time. Basically because I returned too much stuff at one time. I remember this being more exciting. I’m going to have to go back through my receipts and see what juicy details. I am missing because I am pretty sure I have the transcript of some of my customer service chats that may have gotten a little spicy😂😂😅😅. #asos #customerserviceproblems #maternity #GRWM #GetReadyWithMe #StoryTime #MomLife #Boymom #Nightmare #ShopAtASOS #FYP #ForYouPage #ForYourPage #funnystory #makeuptutorial #easymakeup #microinfluencer #asosfinds #asosfashunweek ♬ original sound - Alexandra Lamoreaux 🖤

Asos često to radi

Još je jedan kupac podijelio svoje iskustvo gdje su nedostajali predmeti u njegovoj narudžbi. Tvrdili su da će mu biti vraćen novac za te artikle, ali kada je to pokušao ostvariti, služba za korisnike odbila je povrat novca i trajno mu zabranila kupovinu.

Prema pritužbama na Redditu, čini se da je prilično uobičajeno da kupci dobiju djelomičnu narudžbu, a zatim budu blokirani kada kontaktiraju korisničku službu. Na TikToku iz ožujka drugi korisnik Asosa izjavljuje da mu je račun blokiran zbog sumnje da previše često vrši povrate. Još 2019. kupci Asosa su saznali za novu politiku povrata koja je bila usmjerena prema onima koji su često vraćali proizvode. Međutim, mnogi su kupci bili zbunjeni jer nisu vršili povrate ili to nisu radili dugi niz godina.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.