Je li tepihu mjesto u kuhinji? Dizajneri interijera riješili ovu raspravu

Foto: Shutterstock/ikea.com

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

U MNOGIM kuhinjama možete primijetiti da ljudi koriste tepihe, ali postavlja se pitanje koliko su oni praktični. S jedne strane, pridonose stilu i udobnosti, no s druge su izloženi prolijevanju i mrljama, što može biti izazovno za održavanje.

Dizajneri se uglavnom slažu da su kuhinjski tepisi dobra ideja. Dizajnerica interijera Bethany Adams ističe da tepisi pružaju mekoću pod nogama, što je posebno korisno ako dugo stojite uz sudoper ili štednjak. 

"Većina kuhinjskih podova su tvrde površine, poput pločica ili drveta. Zato je logično staviti nešto mekše pod noge. Volim koristiti stare tepihe u kuhinji. Tako ne budem tužna kada ga poprskam umakom, ali perivi pamučni tepisi ili tepisi za vanjske prostore također su odličan izbor", rekla je Bethany za časopis Living etc.

Tepih, ravno tkanje, bež, 80x200 cm, 89.99 eura

Dizajnerica Lindsie Davis slaže se da tepisi dodaju boju, uzorak i teksturu prostoru te pomažu uravnotežiti kuhinjske elemente. Ona posebno naglašava da vintage tepisi daju karakter i toplinu prostoru stvarajući jedinstven izgled.

Tepih, niski flor, ručno izrađeno višebojno/crvena, 170x240 cm, 399 eura

"Uvijek preporučujem 100% vunene tepihe. Najbolje je izbjegavati prostirke izrađene od viskoze jer ne podnose prolijevanje tekućine", savjetuje dizajnerica Emily Ruff.

Važno je napomenuti da tepisi mogu biti opasni na skliskim pločicama, pa treba odabrati onaj koji se neće lako pomicati.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.