Korisnici presudili: iPhone 15 Pro najlošije je ocijenjen Appleov Pro model do sada

Foto: Shutterstock/Index

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

NOVI iPhone 15 Pro ne dobiva najbolje ocjene od korisnika. Stranica za recenzije PerfectRec analizirala je 690.000 recenzija koje su ostavili korisnici i otkrila da su prve potrošačke recenzije gore od prošlogodišnje linije iPhonea 14. Studija je otkrila da je 73 posto korisnika iPhone 15 Pro ocijenilo s pet zvjezdica.

>> Tjedan dana koristili smo iPhone 15 da provjerimo ima li ga smisla kupiti

Na prvi pogled ova brojka izgleda dobro. No ako se usporedi s nekim prošlim Pro modelima i kako su oni prošli kod korisnika, ova brojka predstavlja pad. Tako je iPhone 14 Pro prikupio 76 posto, a iPhone 13 Pro 83 posto ocjena s pet zvjezdica. Tako da je to priličan pad u samo nekoliko godina.

Na temelju podataka, 15 Pro ima najmanji broj recenzija s pet zvjezdica u usporedbi s bilo kojim drugim Pro modelom koji je Apple ikada napravio. Međutim, s pozitivne strane, osnovni model i Plus doživjeli su porast u ocjenama s pet zvjezdica u odnosu na prethodnu generaciju.

iPhone 15 Pro imao je neke probleme koji su sigurno utjecali na ocjenu

No postoje neki razlozi zbog kojih iPhone 15 Pro možda nije odmah na prvu omiljen kao prijašnji Pro modeli. Kao što smo već pisali, novi telefon je imao problema s pregrijavanjem, iako je ažuriranjem iOS-a taj problem riješen. 

>> Razmišljate o kupnji novih telefona Applea, Googlea ili Samsunga? Usporedili smo ih

Kako piše Mashable, neki su korisnici izvijestili da su imali problem s burn-inom na OLED zaslonu iPhonea. Sve to lako je moglo utjecati na početnu ocjenu ovogodišnjeg Pro modela. Naravno, 73 posto korisnika i dalje voli svoj novi iPhone 15 Pro. S narednim mjesecima, kao i s Appleovim daljnjim ažuriranjem iOS-a, lako moguće da će se ta ocjena popraviti. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.