Korisnici se žale na prebrzo pražnjenje baterije nakon ažuriranja iOS-a 18

Foto: Shutterstock

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

MNOGI korisnici iPhonea 16 i 16 Pro prijavili su problem s brzim pražnjenjem baterije nakon ažuriranja iOS-a 18, o čemu su raspravljali na Redditu.

Iako su najviše pogođeni novi modeli, postoje i izvještaji o sličnim problemima kod starijih iPhonea s iOS-om 18. Korisnici su primijetili da im se baterija značajno prazni čak i kada se uređaj ne koristi.

"Zamijenio sam svoj iPhone 12 s novim 16 Pro, jer sam imao problema s baterijom i zvučnicima. Iako sam čuo da 16 Pro ima bolju bateriju i duže traje, primijetio sam da mi se baterija ipak prazni 10-15% tijekom noći dok samo leži na noćnom stoliću i nije u upotrebi", napisao je jedan vlasnik iPhonea.

"Da, imam iPhone 16 Pro i baterija mi padne s 100% na gotovo 60% za pola dana, i to bez puno korištenja. Ovo stvarno treba popraviti, mislim da sam trebao ostati na svom 15 Pro", napisao je drugi korisnik Applea.

Usporedba trajanja baterije između iPhonea 16 Pro i 14 Pro

Na Redditu je jedan korisnik provodio eksperiment s ‌iPhoneom 16 Pro‌ i ‌iPhoneom 14 Pro‌, koristeći oba uređaja na isti način. Rezultati su pokazali da je ‌iPhone 16 Pro‌ pao na 58% trajanja baterije u razdoblju od 36 sati, dok je ‌iPhone 14 Pro‌ bio na 85%.

Mnogi su isprobali razne načine da to riješe, poput isključivanja ProMotiona, Always On displaya i pozadinskog osvježavanja aplikacija, ali im to nije baš puno pomoglo.

Neki su primijetili poboljšanja s novim verzijama softvera, no nisu svi imali sreće. Ukupno gledajući, čini se da Apple treba istražiti ovu situaciju i ponuditi rješenja u budućim ažuriranjima iOS-a.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.