Kožna sofa svaki će prostor učiniti elegantnim, evo kako ju uklopiti

Foto: Shutterstock/kavehome.com/xxxlesnina.hr/emmezeta.hr

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

KOŽNE sofe su kontroverzan komad namještaja za dnevni boravak i nisu po svačijem ukusu. Međutim, u zadnje vrijeme kožne sofe ulaze u sve više domova, a dizajnerica interijera Shona McElroy kaže da je to zato što daju elegantan izgled svakom dnevnom boravku. Evo kako ih uklopiti u vlastiti prostor.

Neka kožna sofa bude centar sobe

U suvremenom minimalističkom dnevnom boravku, sofe mogu biti glavna atrakcija, što kod njih posebno cijeni dizajnerica interijera Lauren Moore iz Design Assemblyja: "Niske sofe stvaraju dojam viših stropova."

Odaberite klasične boje

Ako niste sigurni kakva boja je najbolja za vašu sobu, klasici su uvijek dobar izbor. Neutralne boje su uvijek u trendu, a koža dodaje kontrast teksturi. Hugh Metcalf, urednik Livingetca, istaknuo je kako koža čini boju živopisnijom pod svjetlom. Sofe s uzorkom zmijske kože savršene su za takav efekt.

Nemojte se bojati neobičnih boja i uzoraka

Ako neutralne boje nisu po vašem ukusu, imajte na umu da koža ne mora biti neutralne boje da bi izgledala dobro. Maslinasta zelena boja, primjerice, odlično naglašava stil 20. stoljeća, a vedre boje mogu izgledati zaista posebno i upečatljivo.

Dobar su izbor i višebojne sofe koje će joj dati teksturu i na kojoj će se trošenje i ogrebotine manje vidjeti.

Prihvatite da će se boja prirodno mijenjati

Postoji velika razlika između neodržavanja kožne sofe i prihvaćanja prirodne diskoloracije materijala. Kožu svakako trebate dobro održavati kako bi što duže trajala, no kako je riječ o prirodnom materijalu, ona će se mijenjati. Starija koža može se savršeno uklopiti uz luksuzne elemente poput mramora i stakla u dnevnoj sobi.

Pomno birajte stilove i teksture

Ovisno o obliku, sofa može vašem dnevnom boravku osigurati moderan ili vintage izgled. Minimalistički ili neobični oblici obično će rezultirati modernim dojmom. Također, pazite i na teksturu. Izbor sofe koja je u kontrastu s drugim teksturama u prostoru može poboljšati udobnost.

Kožna sofa, Kave Home, cijena je 4435 eura
Trosjed od umjetne kože, Lesnina, cijena je 339 eura
Kožna garnitura, Lesnina, cijena je 1499 eura
Kožni dvosjed, Emmezeta, cijena je 1393.59 eura
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.