Kraj jedne ere: Apple ukida svoj najpristupačniji proizvod?

Foto: Shutterstock

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

PROŠLO je dvanaest godina otkako su prve Appleove slušalice EarPods došle s iPhoneom 5, a sada kruže glasine da bi Apple mogao ukinuti ove popularne žičane slušalice.

Prema izvještaju Aarona Perrisa, suradnika MacRumorsa, veliki američki trgovac Target označio je sve tri varijante EarPodsa (Lightning, 3.5 mm i USB-C) kao "Non-Carry Forward", što sugerira da bi mogle biti ukinute u bliskoj budućnosti.

Ne zna se točno kada će se to dogoditi (ni hoće li), ali vijest dolazi baš kad je Apple predstavio nove modele AirPods slušalica na svom događaju Glowtime, što također sugerira da bi kraj EarPodsa mogao biti blizu.

2012. godine predstavili su prve EarPods slušalice

Apple je 2012. godine predstavio prve EarPods slušalice kao dio standardne opreme za iPhone i iPod, zamijenivši stare okrugle slušalice.

U početku su Appleove EarPods slušalice imale standardni 3.5 mm priključak koji je odgovarao svim uređajima s klasičnim ulazom za slušalice. No, kad je 2016. Apple predstavio iPhone 7, odlučili su ukloniti taj priključak s iPhonea i prebaciti se na korištenje Lightning priključka (ulaz koji se koristi i za punjenje). Tada je lansirana i nova verzija EarPodsa s Lightning priključkom kako bi odgovarala novom iPhoneu.

Prošle godine uz dolazak iPhonea 15 s USB-C priključkom Apple je predstavio treću verziju EarPodsa s USB-C priključkom.

Zadnjih nekoliko godina EarPods su opet postale popularne zbog odličnog mikrofona i niske cijene, pa bi njihovo ukidanje moglo razočarati mnoge.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.