Kupci i dalje više vole fizičke trgovine. Evo zašto

Foto: Shutterstock

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

POTROŠAČI i dalje više cijene iskustva u fizičkim trgovinama bez obzira na novitete u web trgovinama, kao što je AI. Pokazali su to podaci iz ankete provedene na 22.000 potrošača u 30 zemalja, a koje je objavio EY. Preko dvije trećine kupaca želi stručni savjet pri kupnji skupljih artikala, a jedna trećina želi osobnu uslugu u fizičkoj trgovini kakvu ne može ostvariti u web trgovini.

Vlasnici web trgovina trude se kupcima približiti stvarno iskustvo

Uvođenje AI-ja u korisničku službu također je izvor nezadovoljstva. Polovica potrošača osjeća se frustrirano pri komunikaciji s chatbotovima dok pokušavaju riješiti upit, a njih 30% je navelo lošu korisničku podršku ili poteškoće u povezivanju s agentima kao značajne probleme u svom digitalnom iskustvu kupovine.

Bez obzira na to što je cijelo iskustvo fizičke trgovine nemoguće replicirati digitalno, tvrtke se uz pomoć modernih tehnologija trude web trgovinu približiti kupcima. Prema Nichole Jones, direktorici za maloprodajnu strategiju u EY-Parthenon: "Kompanije to statično online iskustvo pokušavaju učiniti interaktivnim kroz više videozapisa, glazbe i osobnosti."

U web trgovinama kupci tako nalaze 360-stupanjske prikaze proizvoda poput namještaja i videozapise koji prikazuju kako odjevni predmeti padaju i izgledaju na modelu. Sve to poboljšava online iskustvo elementima koji su prethodno bili isključivo za kupovinu u trgovini, prenosi Retail Dive.

Kako bi nadoknadili manjkavosti AI chatbotova, trgovci poput Amazona eksperimentiraju s digitalnim shopping asistentom Rufus. Kako je Jones objasnila, uz dobrog digitalnog asistenta, kupci će uvijek biti sigurni da kupuju pravi proizvod za sebe.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.