Legendarna mobilna igra vraća se kao NFT?

Screenshot: YouTube

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

PRIJE točno deset godina Dong Nguyen je odlučio iz mobilnih trgovina povući Flappy Bird, svoju viralnu i nevjerojatno uspješnu igru koju je u kratkom roku preuzelo milijun ljudi, a od koje je Nguyen zarađivao desetke tisuća dolara dnevno samo kroz oglase u igri.

No igra je bila previše zarazna, zbog čega je Nguyen osjećao moralnu odgovornost da je povuče, a i medijska pozornost bila je prevelika. Igru je uklonio. Nedavno je najavljen njezin povratak, no iza nje više ne stoji Nguyen, već Flappy Bird Foundation, koju vodi dizajner igara Michael Roberts.

Igra neće biti ista kao prije deset godina

Roberts je voditelj studija 1208 Productions, tvrtke koja ima jake veze s NFT-ovima. Flappy Bird se ne vraća isti kakav je bio prije deset godina. Dolazi s novim naglaskom na mikrotransakcije, što znači da oglasi više neće biti temeljni način financiranja igre.

"Ovo je samo kriptoprevara", "Flappy Bird je bio dobar jer je bio jednostavan, posve ste fulali", "Flappy Bird s mikrotransakcijama", "Ovo ima neke veze s NFT-jevima", "Piše Flappy Bird, ali moje srce kaže da je prevara", "NFT prevara, nemojte ovo igrati", "Flappy Bird stigla prije GTA VI", neki su od komentara na YouTubeu.

Prema Varunu Biniwaleu, kanadskom istraživaču cyber-sigurnosti sa sjedištem u Švicarskoj, stvar je još složenija. Naime, na glavnoj stranici Flappy Birda otkrio je skrivenu stranicu kojoj korisnici ne mogu lako pristupiti, a putem koje je doznao da će Flappy Bird biti integriran u Web3 svijet, što znači da će koristiti blockchain tehnologiju, konkretno Solanu.

Pokušaji monetizacije Flappy Birda već su kritizirani, no uvođenje kriptovaluta i NFT-ova nailazi na još veći otpor.

"Ljestvica za prevare je preniska"

Na Redditu se tako povela rasprava o povratku igre, a mnogi su korisnici reagirali vrlo negativno kritizirajući monetizaciju igara općenito, a mnogi su rekli kako je ovaj obrat bio predvidljiv.

The new Flappy Bird game has a hidden secret; crypto
byu/Tiny-Independent273 inGames

"Kao kockarnica, ali još gore", "Nije li ovo netko već predvidio?", "Neki su već rekli da ovo izgleda kao kriptoprevara, bili su u pravu", "Ne znam kako ovakve kriptoprevare iskaču i zašto ljudi padaju na njih", "Kripto je zanimljiv i kul, ali nije ništa bolji od onoga što već imamo, a ljestvica za prevare je preniska", neki su od komentara na Redditu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.