Ljudi dijele iskustva s online narudžbom namirnica. Pišu: Bolje nego u dućanima

Screenshot: TikTok

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

OTKAD trgovački lanci dostavljaju, neki rado štede vrijeme i naručuju dostavu namirnica. Jednostavnosti unatoč, problem je što kupci tad nemaju direktnu kontrolu nad proizvodima koje im se dostavlja, odnosno ne biraju samostalno namirnice željene svježine ili roka trajanja.

"Najbolje je da sama biraš"

TikTokerica Shelby Church (@shelby.church) upravo se na ovo požalila u svojoj objavi, a čini joj se da to pojedini trgovci rade namjerno: "Nemoguće je da sam jedina koja misli da nam Whole Foods pokušava uvaliti trulo voće kad naručujemo."

U objavi je pokazala trule namirnice koje je dobila iz trgovine, što joj je dodatno zasmetalo zato što Whole Foods često ima skuplje namirnice od drugih trgovina.

@shelby.church

love you whole foods but whats going on……….

♬ original sound - Shelby Church

"Ne mislim da to rade namjerno, nego jednostavno uzimaju ono što im je najjednostavnije i najbliže, dok za sebe pomno biramo", "Uvijek kad naručim, dobivam lošije namirnice", "Slažem se, voće i povrće je nekvalitetno, jaja dobivam raspuknuta", "Ako želiš najbolje, moraš birati sama", "Najbolje je da sama biraš svoje namirnice", "Dobivam kruh s rokom isteka za dva dana" neki su od komentara.

Kakva je situacija u Hrvatskoj?

U Hrvatskoj pojedine trgovine nude i dostavu do kućnog praga, pregledali smo komentare na Redditu i forumima te se čini da su mnogi zadovoljni ovakvim načinom nabavke hrane.

"Dostava je uvijek bila unutar termina koji sam odabrao, a ovisno o gužvi nekad imaš termin drugi dan, nekad za 2-3-4. Voće i povrće je uvijek bilo svježije nego u običnom dućanu", napisala je jedna osoba.

"Biraš kada želiš dostavu i dostave ti do ulaznih vrata stana (što je super ako naručuješ paket mlijeka, sokova, vode, da ne moraš tegliti to). Možeš platiti online ili kad ti dostave kešom ili karticom. Bude uvijek sve lijepo zapakirano u vrećicama i u kutiji", dodala je druga.

No, mogla se iščitati i koja primjedba.

"Voće dobio friško, puno bolje nego u običnim dućanima, dostavljači ljubazni i stigli u dogovoreno vrijeme, ali zato sam dobio pokvareno meso", izrazio je razočaranje jedan korisnik.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.