Gomilaju se tužbe zbog olova u Stanley čašama

Foto: Shutterstock

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

TVRTKA koja stoji iza viralnih Stanley čaša u posljednjih je nekoliko tjedana pogođena nizom tužbi. Naime, ljudi tvrde da tvrtka nije otkrila da njihovi jako traženi proizvodi sadrže olovo. Tužitelji su podnijeli barem tri tužbe protiv tvrtke, uključujući jednu početkom veljače i dvije prošlog tjedna, nakon što je tvrtka obavijestila potrošače prošlog mjeseca da su popularne Stanley Quencher čaše napravljene s brtvilom koje sadrži određenu količinu olova.

Ističu zdravstvene rizike konzumacije olova

Pacific Market International (PMI), koji je preuzeo Stanley 2002. godine, obavio je tu obavijest nakon što su korisnici društvenih mreža provjeravali svoje čaše pomoću testova za kućno ispitivanje olova i doista našli tragove olova, piše HuffPost.

Tvrtka je krenula umirivati kupce. Tvrdili su da je brtvilo prekriveno slojem nehrđajućeg čelika, zbog čega korisnici neće konzumirati olovo. Stručnjaci su također intervenirali kako bi smirili zabrinutost govoreći kako je rizik izrazito nizak.

>> "Smeće od proizvoda": Korisnici zabrinuti zbog olova u Stanley čašama

Unatoč tome, stigle su tužbe od kupaca koji su bijesni zbog prisutnosti olova, koje može izazvati anemiju, visoki krvni tlak, kognitivne probleme i druge zdravstvene probleme kada se unese, čak i u malim količinama. Može negativno utjecati na reproduktivno zdravlje žena, što su tužitelji naglasili u svojim tužbama.

"Primarna ciljna skupina PMI-a su mlade žene reproduktivne dobi, poput četiri imenovane tužiteljice koje podnose ovu tužbu", stoji u tužbi koju su podnijele žene iz Kalifornije. U tužbi stoji i da bi, zbog redovitog korištenja, moglo doći do oštećenja zbog čega bi korisnici bili izloženi olovu. Tvrde da, da su znale da sadrži olovo, ne bi ga kupile.

U tužbi koju je podnijela žena iz Nevade stoji da PMI ne upozorava potrošače na potencijalnu štetu brtve i ne otkriva koliko olova ima u svakoj čaši. U trećoj tužbi stoji i kako su Stanley čaše namijenjene korištenju pri aktivnostima poput planinarenja i penjanja, što su aktivnosti pri kojima potrošač može ispustiti i oštetiti čašu.

PMI se još nije očitovao vezano uz tužbe.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.