Magnetni čistač prozora hit je na društvenim mrežama. Isprobali smo ga

Foto: Index

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

AKO STE imalo aktivni na društvenim mrežama, vjerojatno ste posljednjih godina svjedočili konstantnom bombardiranju reklamama za magnetni čistač prozora.

Obećanja o brzom, učinkovitom čišćenju i velikoj uštedi vremena zvučala su toliko primamljivo da nisam mogla odoljeti. Nakon što sam mjesecima viđala hvalospjeve i recenzije na društvenim mrežama, odlučila sam isprobati ovaj proizvod.

Svoj primjerak ovog popularnog čistača prozora pronašla sam na platformi Temu. Opis proizvoda zvučao je stvarno impresivno - navodili su da ima snažan magnet koji se teško odvaja, sigurnosnu vrpcu za dodatnu zaštitu te ergonomsku ručku koja olakšava držanje.

Uz sve te karakteristike, cijena od 8.54 eura izgledala je privlačno. Povrh toga, vidjela sam da proizvod ima dobre recenzije na platformi, što me dodatno ohrabrilo da ga naručim.

Čistač prozora na magnet s Temua

Magnet je na prvi dojam djelovao vrlo snažno

Kad sam otvorila paket, proizvod je izgledao baš kao na slikama. U kutiji nisam našla nikakve upute niti je pisalo za koju je debljinu prozora namijenjen. Magnet je na prvi pogled djelovao stvarno snažno, što mi je dalo nadu da će dobro raditi. Međutim, na mojim dvostrukim staklima, koja su malo deblja od 10 mm, nije funkcionirao.

Kad sam stavila čistač na staklo, mogao je stajati na mjestu, ali bi lagano klizio dolje. O bilo kakvom pokušaju čišćenja da i ne govorim - pri najmanjem pokretu čistač bi se odvojio od stakla. Dakle, ako mislite isprobati ovaj uređaj na prozorima debljim od 10 mm, mogu potvrditi da neće raditi.

Funkcionira li na kupaonskom staklu? 

Ipak, isprobala sam čistač i na tanjem staklu u svojoj kupaonici, konkretno na staklu tuš kabine, koje je debljine oko 2-3 mm. Na tom staklu magnet se zaista pokazao jak. Odlično se držao i nisam imala problema s tim da mi klizi kao što je to bio slučaj na prozorima. Čak i kada sam ga povlačila, magnet nije popuštao.

Međutim, i dalje nije bilo lako upravljati njime. Često je zapinjao o staklo, pa sam morala malo jače povući kako bih ga pomaknula. Također, trebala sam paziti da ne povlačim prebrzo jer bi se mogao lako odvojiti od stakla. Iako je magnet dobro držao na tanjem staklu, još uvijek nisam bila potpuno zadovoljna rezultatima čišćenja.

Ako planirate kupiti ovakav magnetni čistač prozora, obavezno provjerite opis proizvoda (ako je dostupan). Neki prodavači ne pišu za koju debljinu stakla je čistač, a često je namijenjen za tanja stakla. Tako ćete izbjeći neugodna iznenađenja.

Smatram da ovakav čistač može biti koristan, osobito za teško dostupna mjesta, no moram priznati da mene nije pretjerano impresionirao. Klasične metode čišćenja prozora - sredstvom, krpom ili papirom - i dalje mi daju bolje rezultate.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.