Marie Kondo otkriva kako organizirati naizgled neiskoristive dijelove doma

Foto: Shutterstock/sinsay.com/ikea.com/hm.com

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

PROSTORI poput malih kutaka u domu mogu biti zbunjujući, a mnogi ne znaju kako ih uopće iskoristiti. Marie Kondo je za Homes&Gardens objasnila kako pravilno iskoristiti i organizirati ove dijelove u domu. Prvo što savjetuje je da pravilno izmjerite veličinu prostora kako biste mogli odabrati odgovarajuće proizvode za pohranu.

Sve izmjerite prije kupnje

Maksimiziranje pohrane u zbunjujućim zonama u domu započinje planiranjem organizacije. Iako se ovaj savjet može primijeniti na gotovo svaki dio doma, jedan je od najtežih za slijediti jer se čini dugotrajnim, ali uštedjet će vam puno vremena i smanjiti nered u budućnosti. Nakon što izmjerite prostor, vrijeme je za kupnju organizatora ili čak ormara za pohranu.

"Danas možete pronaći vrlo uske ladice i police koje se mogu postaviti u najmanje prostore. Sigurna sam da možete pronaći pravi proizvod za gotovo svaki prostor", rekla je Kondo. Savjetovala je i da stvari slobodno okrenete ako ih ne možete postaviti kako je preporučeno. Primjerice, kutije okrenite na bok, odjeću zarolajte i slažite vertikalno kako biste maksimalno iskoristili prostor.

Naravno, prije nego što počnete optimizirati prostor za pohranu, važno je riješiti se nereda. Marie Kondo savjetuje da uklonite predmete koji vas ne vesele i koje ne koristite, a nema smisla pohranjivati stvari koje vam uopće ne trebaju. Tako ćete samo napraviti nered.

Viseći organizator, Sinsay, cijena je 4.99 eura
Kuhinjski organizator s ladicom, Sinsay, cijena je 12.99 eura
Regal, IKEA, cijena je 111.99 eura
Košare za pohranu, H&M, cijena je 15.99 eura
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.