Visoka cijena i loše recenzije: Meta odustaje od Quest Pro uređaja

Foto: meta.com

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

META je predstavila svoj Quest Pro VR uređaj tijekom prošlogodišnje konferencije Meta Connect početkom listopada i lansirala ga nekoliko tjedana kasnije, 25. listopada. Od tada je prošlo devet mjeseci i čini se da Meta odustaje od projekta i ne planira izbaciti Quest Pro 2.

Prema The Informationu, Meta odustaje od svog premium VR uređaja. U članku tvrde da je Meta svojim dobavljačima početkom godine rekla da neće trebati nove komponente za Quest Pro. Osim toga, Metin Quest Pro proizvođač Goertek rekao je da će izrađivati ​​jedinice samo dok su zalihe za isti dostupne.

Mnogi su kritizirali težinu, prianjanje i softver

Ranije ove godine tvrtka je otkrila da radi na dva uređaja uz Quest 3. Očekuje se da će jedan od njih biti pristupačnija verzija Questa 3, dok je drugi napredniji uređaj kodnog imena La Jolla. Vjeruje se da je La Jolla nastavak Quest Proa, ali Meta je navodno zaustavila razvoj hardvera druge generacije.

Quest Pro lansiran je po cijeni od 1499 dolara (1348.73 eura), koja je natjerala mnoge da ustuknu, no Meta je naknadno spustila cijenu na 1000 dolara (899.75 eura). Nakon što je dobio loše kritike zbog težine, neudobnog prianjanja i lošeg softvera, čini se da Meta želi preusmjeriti svoje napore na pristupačnije VR uređaje.

Očekuje se da će Quest 3 imati neka velika poboljšanja u odnosu na Quest 2, što bi moglo uključivati ​​tanje leće, višu rezoluciju, mnogo snažniji procesor, mogućnosti miješane stvarnosti i još mnogo toga. Quest 3 još nema točan datum lansiranja, ali najavljen rok je jesen 2023. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.