Miu Miu prodaje privjeske za 430 eura slične onima koje smo nekada sami pravili

Foto/Screenshot: TikTok/farfetch.com

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

U SVIJETU mode ponekad se dogodi da se stare ideje vrate na velika vrata, ali u novom i skupljem pakiranju. Luksuzni brend Miu Miu nedavno je predstavio kolekciju privjesaka za torbe i ključeve koji izgledaju gotovo identično onim narukvicama koje smo svi pravili u djetinjstvu. Ovi privjesci, izrađeni od janjeće kože, koštaju 430 eura, što je izazvalo brojne reakcije na društvenim mrežama, posebno na TikToku.

@livewithmichaele

Out of their ever loving mind

♬ original sound - King

"Dakle, mogao sam biti bogat prije 30 godina"

"Znaju li oni da smo mi ovo radili besplatno?!", "Moram se vratiti u ovaj biznis", "Dušo, radili smo ovo u 7. razredu", "Još uvijek imam onaj koji sam napravio 1997.", "Mogu prodati hrpu ovih samo mi treba netko da ih započne umjesto mene", "Ok, generacija X, vrijeme je da zablistate", "Ovo je suludo. Pravila sam ih još u osnovnoj školi", "Dakle, mogao sam biti bogat prije 30 godina", "Nikad ih nisam znala započeti plesti", samo su neki od komentara koji s nostalgijom govore o danima kada smo kao djeca pravili ove scoubidou narukvice.

Scoubidou je materijal koji se koristi za pravljenje raznih stvari pletenjem čvorova. Ovaj materijal dolazi iz Francuske i postao je popularan u modi krajem 1950-ih. Ime "scoubidou" potiče od pjesme koju je 1958. godine izveo francuski pjevač Sacha Distel.

Scoubidou je ponovo postao popularan tijekom 1980-ih i ponovo se vratio u modu 2004. i 2005. godine. Obično dolazi u obliku plastičnih niti koje se koriste za pravljenje raznih oblika i figura.

Miu Miu kožni privjesak za ključeve

Tijekom 90-ih godina, izrada scoubidou narukvica bila je omiljena aktivnost među djecom. Plastične niti dolazile su u raznim bojama, što je omogućilo izradu različitih dizajna, od jednostavnih narukvica do složenih figura. Ove narukvice često su simbolizirale prijateljstvo jer su djeca razmjenjivala svoje kreacije kao poklone.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.