Najbolji tihi blenderi koji neće probuditi cijelu kuću

Foto: blendjet.com/thebeast.com/vitamix.com/amazon.com/nordstrom.com/nutribullet.com

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

BLENDERI su izuzetno svestrani kuhinjski uređaji koji se mogu koristiti za razne kulinarske zadatke, poput pripreme smoothieja, juha, umaka, deserata, sjeckanja orašastih plodova ili sjemenki, shakeova i drobljenja leda. No mogu biti i prilično glasni, što je nezgodno, osobito ujutro ili kada drugi ukućani odmaraju.

Portal Homes & Gardens bacio se na testiranje blendera kako bi pronašli najtiše blendere koji se trenutačno mogu kupiti. Njihov tim mjesecima je testirao preko 60 blendera i odabrao pet najboljih, odnosno najtiših. 

BlendJet 2

Na vrhu njihove liste našao se BlendJet 2, za koji kažu da je sveobuhvatno najbolji izbor. "BlendJet 2 je najtiši blender koji smo ikada testirali", piše Homes & Gardens. Navode da nije potpuno bešuman, ali da je mnogo tiši od većine blendera na tržištu. "Idealan je za pripremu jutarnjih napitaka (ili čak ponoćnih zalogaja) bez buđenja ukućana."

Osim što je tih, u recenziji su istaknuli da je vrlo dobar i za izradu smoothieja te da je dovoljno snažan za obradu raznovrsnih tvrdih i smrznutih sastojaka. Imao je manjih poteškoća s tvrdim smrznutim voćem i kožicama borovnica, ali ništa ozbiljno.

S obzirom na to da je riječ o bežičnom modelu, u recenziji se napominje da nije toliko snažan kao neki od najboljih samostojećih blendera s kabelom. Potrebno ga je potpuno napuniti kako bi radio punom snagom.

BlendJet 2, SB Supply, 39.99 eura

Beast blender i hidratacijski sustav

Na drugom mjestu našao se Beast blender, vjerojatno jedan od najljepših blendera na tržištu. "To je tih i vizualno atraktivan blender kojeg volimo iz mnogo razloga", ističe Homes & Gardens.

Navodi se da Beast blender pruža snagu i kvalitetu, bez buke koja bi probudila cijelu kuću. Također, ističe se da je odličan u drobljenju tvrdih sastojaka za smoothieje te da se izvrsno pokazao i kod drobljenja leda i pripreme umaka, poput pesta i salse.

Osim toga, ovaj blender je prenosiv, a njegova rebrasta posuda može poslužiti kao elegantna boca koju možete ponijeti sa sobom u teretanu, na posao ili bilo gdje. No napominje se da je zbog rebrastog oblika ovu bocu nešto teže očistiti u usporedbi s drugim modelima. Za one kojima je tišina prioritet, preporučuje se BlendJet, dok je Beast bolji izbor za one kojima je važnija izvedba.

Beast blender, Nordstrom, 185.25 eura

Vitamix The Quiet One

Ovaj premium uređaj dolazi s visokom cijenom, ali kupci ga hvale. Riječ je o najvećem i najsnažnijem modelu na ovoj listi - s kapacitetom od 1.4 litre i motorom od 3 konjske snage. Iako je klasificiran kao komercijalni blender, zahvaljujući Vitamixovoj naprednoj tehnologiji za smanjenje buke, razina decibela spušta se na onu osobnih blendera.

Kupci ne primjećuju nikakve nedostatke, već uživaju u iznimno glatko izmiksanim napicima. Također naglašavaju da uređaj ostavlja dojam luksuza, uz brojne pohvale na račun Vitamixove tihe obrade leda, špinata i đumbira. Ovaj model može napraviti smoothieje poput onih iz profesionalnog sokovnika, a pritom je dovoljno tih da ne probudi cijelu kuću.

Visoka kvaliteta dolazi s visokom cijenom: ovaj blender može koštati i do 3000 eura. Također, vrijedi spomenuti da teži više od 4.5 kilograma pa ga je potrebno držati na radnoj površini. Definitivno nije za svakoga, ali za one koji često koriste ovakve uređaje i traže blender koji je ujedno tih i snažan, ovo može biti odličan izbor.

Vitamix The Quiet One, Enzita, 2820 eura

Nutribullet Go

Ovo je povoljan blender koji je ujedno i tih tijekom rada. Portal Homes & Gardens naglašava da su bili oduševljeni ovim prijenosnim blenderom. Njihova novinarka usporedila je razinu buke s električnom četkicom za zube, što znači da je vrlo tih.

Osim što je među pristupačnijim uređajima, ovaj blender je lagan i lako prenosiv, što ga čini savršenom opcijom za one koji su često u pokretu.

Međutim ima i svojih nedostataka. Iako je tih, njegova snaga i kapacitet su ograničeni, što je čest kompromis kod tiših uređaja. U recenziji se spominje da se borio s drobljenjem leda i nije uvijek savršeno usitnio sve komade. Također, bočica se ne može prati u perilici posuđa.

Nutribullet Go, Amazon, 44.31 euro

Nutribullet štapni mikser

Štapni mikseri obično su puno tiši od standardnih blendera, a NutriBulletov model impresionirao je tim Homes & Gardensa. "U usporedbi s konkurentima poput KitchenAida i Smega, bio je najtiši ručni mikser koji smo testirali. Jedna od naših omiljenih karakteristika bila je mekana ručka, koja može uvelike poboljšati iskustvo blendanja, osobito prilikom duljeg korištenja."

Također se ističe njegova svestranost, s dodatnim nastavcima za pripremu različitih jela. Dvije brzine su dovoljno snažne da izblendaju juhe i umake, a mogu i napraviti šlag. Ipak, tiši je jer ima slabiji motor, sa samo 350 vata. Iako nije najmoćniji blender na tržištu, njegova tišina, pristupačna  cijena i praktičnost čine ga dobrim izborom za većinu korisnika.

Nutribullet štapni mikser
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.