Novo najsporije prijenosno računalo na svijetu sada je u prodaji

Foto: aliexpress.com

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

DANAS postoji mnogo opcija za ljubitelje retro igara da uživaju u svojim omiljenim naslovima, uključujući PC emulatore, mobilne aplikacije za igre i plug-and-play konzole za televizore. Međutim, ručno mini prijenosno računalo Pocket 386 se ističe autentičnošću jer koristi originalni hardver, pružajući tako pravo retro iskustvo.

Ovaj uređaj, koji potječe iz Kine, dolazi od tvoraca sličnog retro prijenosnog računala, Book 8086, koje pokreću Dos i Windows 3.0, ali u novom obliku. Pocket 386 pokreće 40 MHz 386 SX čip, ima 8 MB DRAM-a, zamjenjivu VGA karticu i dizajn koji nas vraća u rane 90-e godine.

Može se nabaviti na AliExpressu

Uređaj dolazi s predinstaliranim sustavom Windows 3.11 i omogućuje nadogradnju na Windows 95.

Trenutno se Pocket 386 može nabaviti u crnoj ili prozirnoj verziji na AliExpressu, a košta 361.55 eura.

Osim za igranje retro igara, Pocket 386 je potencijalno dovoljno svestran za razne računalne zadatke. Može se koristiti za starije aplikacije koje zahtijevaju stari operativni sustav, programiranje, obradu teksta ili kao prijenosni uređaj za pokretanje klasičnih softverskih aplikacija, piše TechRadar.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.