Najseksi parfemi svih vremena prema izboru Harper's Bazaara

Foto: Promo

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

NEKI od najseksi parfema sadrže različite mirisne kombinacije koje mnogi žele nositi iznova. Njihova posebna mješavina nota - bilo da su mošusne, gurmanske ili cvjetne - ima nešto opojno što nas prirodno privlači jedne drugima, a parfumeri kažu da je to namjerno osmišljeno.

Iako ono što smatramo najprivlačnijim mirisnim notama može biti subjektivno, nacionalna direktorica ljepote Nordstroma Autumne West kaže da većina kupaca teži zemljanim, drvenastim mirisima za ultimativnu seksualnu privlačnost.

"Primjećujem da kada većina ljudi opisuje miris koji smatraju 'seksi', gotovo uvijek spominju naznake vanilije pomiješane s nečim drvenastim, začinskim ili ponekad ružom", objašnjava Autumne, prenosi Harper's Bazaar.

"Obično je to ravnoteža između slatkih i intenzivnih nota koja donosi te zavodljive vibracije s dodatnom privlačnošću. Naši kupci općenito vole kombinirati svoje već poznate omiljene parfeme s novom, osvježenom verzijom klasičnih mirisa."

Urednici Harper's Bazaara, s parfumerima i drugim poznavateljima u toj kategoriji, sastavili su listu parfema koje smatraju najseksepilnijim. Prenosimo njihov odabir.

Nette The Vanille Eau de Parfum

Ponekad je najzavodljiviji miris onaj koji je jedva primjetan, a upravo takav je ovaj gurmanski parfem. "Note kardamoma, cvijeta magnolije i vanilije stvaraju toplu kombinaciju koja miriše poput vaše kože, ali bolje", piše Harper's Bazaar.

Nette The Vanille Eau de Parfum, 108 eura

Le Labo Santal 33 Eau de Parfum

Privlačnost ovog parfema leži u njegovoj toplini i senzualnosti, dok istovremeno ostaje suptilan.

Le Labo Santal 33 Eau de Parfum, 50 ml, 205 eura

Valentino Donna Born in Roma Intense Eau de Parfum

Ovaj iznimno popularan parfem često se rasproda u parfumerijama poput Sephore. Njegov cvjetno-amber miris otkriva tamniju, zavodljiviju stranu klasičnih cvjetnih nota, obogaćen jasminom i vanilijom.

Valentino Donna Born in Roma Intense Eau de Parfum, 50 ml, Martimex, 120 eura

Maison Margiela Paris Replica Jazz Club 

Drvenasti miris, inspiriran jazz klubovima, obogaćen notama mezcala, tradicionalnog meksičkog pića i cigara, stvara neočekivano senzualan dojam.

Maison Margiela Paris Replica Jazz Club, 100 ml, 140 eura

Parfums de Marly Herod Eau de Parfum

Herod parfem s notama tonka graha i cimeta donosi mističniji pristup mirisima od vanilije. Kombinacija srednjih nota, poput duhana i tamjana, daje mu dubinu i blagu začinjenost, s toplim, mošusnim završetkom.

Parfums de Marly Herod Eau de Parfum, 75 ml, 200 eura

Diptyque Orphéon Eau de Parfum

Ovaj parfem miriše poput zavodljivog noćnog izlaska, prema Harper's Bazaaru. Diptyque je u svom Orphéon parfemu uhvatio atmosferu zadimljenog jazz kluba, inspiriran živahnim noćnim životom pariškog kvarta Saint Germain iz šezdesetih godina.

Diptyque Orphéon Eau de Parfum, 165 eura

Creed Aventus

"Ovaj parfem je nevjerojatno opojan, poželjet ćete ga neprestano mirisati na nekome tko ga nosi ili ga nositi sami", ističe Bazaar.

Creed Aventus, 30 ml, 165 eura

Ormaie Marque-Page Eau de Parfum

Ovaj mošusno-citrusni parfem brenda Ormaie također se našao na listi. Urednici Bazaara kažu da je savršen kada želite podići svoje samopouzdanje.

Ormaie Marque-Page Eau de Parfum, 50 ml, 220 eura

Dolce & Gabbana Pour Homme Eau de Toilette

Ovaj parfem miriše luksuzno, zavodljivo i zrelo. Mješavina citrusa, bergamota, lavande i sandalovine pravi je senzualni dragulj.

Dolce & Gabbana Pour Homme Eau de Toilette, Koku, 75 ml, 47 eura

Byredo Mojave Ghost Eau de Parfum

"Ovaj parfem je poput viralne pjesme koju ne možete izbaciti iz glave", ističe Bazaar. Njegove drvenaste i cvjetne note ambrete, magnolije, cedrovine i ljubičice nevjerojatno su opojne, a miris je savršen za nošenje tijekom cijele godine.

Byredo Mojave Ghost Eau de Parfum, 50 ml, 165 eura

Armani My Way Eau de Parfum

Još jedan izuzetno zavodljiv miris je My Way od Armani Beautyja. Sadrži vaniliju i bergamot, a njegova svježa slatkoća cvijeta naranče daje mu sočnu notu. Prozračan je i nenametljiv, ali i dalje prepoznatljiv.

Armani My Way Eau de Parfum, Fabuspot, 90 ml, 160 eura

Fenty Beauty Eau de Parfum

Rihannin Fenty Eau de Parfum savršena je kombinacija začinskih i slatkih nota. Dovoljan je samo suptilan pritisak da ovaj miris ostavi trajan dojam, čineći ga nezaboravnim. Idealan je za romantične večeri.

Fenty Beauty Eau de Parfum, 75 ml, 165 eura

Dior J'Adore Eau de Parfum

Urednici Bazzara preporučuju ovaj Diorov parfem za one večeri kada se želite osjećati sjajno u svojoj koži. 

Dior J'Adore Eau de Parfum, 30 ml, 82 eura

Tom Ford Tobacco Vanille Eau de Parfum

Još jedan izvrstan zavodljiv miris je ovaj od Tom Forda, posebno prikladan za nošenje tijekom zimskih mjeseci.

Tom Ford Tobacco Vanille Eau de Parfum, Fabuspot, 50 ml, 309 eura

Kilian Paris Love Don't Be Shy

Love, Don't Be Shy izuzetno je popularan i mnogima neodoljiv. Note sljeza, vanilije i cvijeta naranče savršeno se stapaju, stvarajući miris koji podsjeća na neodoljiv desert.

Kilian Paris Love Don't Be Shy, 50 ml, 255 eura

Chanel Coco Mademoiselle Eau de Parfum

Chanelov parfem savršen je zavodljivi izbor za svakodnevno nošenje.

Chanel Coco Mademoiselle Eau de Parfum, 100 ml, 172 eura

Aerin Amber Musk Eau de Parfum

Ovaj parfem je ugodan, jednostavan, lagan i nenametljiv. "Miriše poput zagrljaja na hladan dan s nekim koga volite", opisuje ga Bazaar.

Aerin Amber Musk Eau de Parfum, Lookfantastic, 50 ml, 125.45 eura
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.