Nakon Barcelone H&M planira prodavati rabljenu odjeću i u svojoj trgovini u Londonu

Foto: Shutterstock

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

H&M PLANIRA prodavati rabljenu odjeću i dodatke u svojoj trgovini u Londonu od 5. listopada. Kolekcija će sadržavati odabranu ponudu rabljene odjeće i dodataka raznih modnih marki, koja će biti smještena uz redovne H&M kolekcije.

PRE-LOVED kolekcija ženske odjeće u H&M-ovoj trgovini na Regent Streetu uključivat će odjevne predmete nekoliko drugih marki i dizajnera, kao i brendove H&M grupe, koji uključuju Arket, Cos, Monki i Weekday.

H&M je rekao da će svakodnevno dodavati nove komade koji će se nalaziti na prvom katu trgovine na Regent Streetu. Kolekcija za jesen-zimu 2023. sadržavat će pletivo, balonere, traper komade, metalik haljine i košulje te proizvode od kože. 

Sve više modnih brendova okreće se prodaji rabljene odjeće

Ova odluka dolazi nastavno na pritisak na tvrtke brze mode da ograniče svoj utjecaj na okoliš poticanjem ponovne upotrebe i recikliranja odjevnih predmeta. Kako piše CNBC, budući da Europska unija planira novu regulativu za suzbijanje tekstilnog otpada, H&M je izjavio da je "dio problema" i da se način na koji se moda proizvodi i konzumira mora promijeniti.

H&M je početkom ove godine i u svojoj trgovini u Barceloni u ponudu uvrstio i rabljenu odjeću, a s ovom u Londonu nastavlja širiti ovu praksu. Osim toga, H&M u Švedskoj i Njemačkoj u svojoj online trgovini nudi i rabljene komade. 

I druge marke okrenule su se prodaji rabljene odjeće. Tako je Zara prošli tjedan pokrenula svoju internetsku uslugu prodaje rabljene robe u Francuskoj, nakon što je istim projektom polučila uspjeh u Britaniji prošle godine.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.