Nakon punjača, Apple uklanja USB-C kabel iz kutije

Foto: Shutterstock

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

APPLE nastavlja s politikom smanjenja ambalaže, ovog puta uklanjanjem USB-C kabela iz pakiranja za najnovije AirPods 4. Nakon što je prije nekoliko godina prestao stavljati punjače u kutije s iPhoneom, tvrtka sada donosi sličnu odluku za svoje bežične slušalice.

Nedavno najavljene AirPods 4 slušalice dolazit će bez USB-C kabela za punjenje. Kao što je 9to5Mac primijetio, na Appleovoj službenoj stranici stoji da se "USB-C kabel za punjenje prodaje zasebno" za ovaj model.

Iako je Apple nedavno prešao na USB-C za svoje uređaje, sada odlučuje ukloniti taj kabel iz pakiranja. Dok neki korisnici već imaju USB-C kabel kod kuće, oni koji se nadograđuju sa starijih uređaja ili su novi u Appleovom ekosustavu morat će dodatno kupiti kabel kako bi napunili svoje AirPods slušalice.

Moguće je da će Apple sljedeći put primijeniti sličnu strategiju i na iPhone

Iako je ovo pozitivan korak u smjeru održivosti, postavlja se pitanje je li uklanjanje jednog kabela dovoljno značajan potez. Moguće je da će Apple sljedeći put primijeniti sličnu strategiju i na iPhone, koji trenutačno dolazi s USB-C kabelom. 

Što se tiče AirPods 4, iako dolaze bez kabela, slušalice nude nekoliko zanimljivih značajki. Dizajn im je sličan prethodnim modelima, ali Apple tvrdi da sada bolje pristaju. Obje verzije AirPods 4 su vodootporne (IPX4), što znači da su otporne na znoj i prskanje vode. Također, zadržavaju funkciju kontrole dodirom, a korisnici sada mogu koristiti klimanje glavom za "da" i odmahivanje glavom za "ne" za upravljanje Siri i pozivima.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.