Nothing Phone 2 je pušten u pretprodaju. Početna cijena je 650 eura

Foto: nothing.tech

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

NOTHING PHONE 2 je i službeno pušten u prodaju, odnosno pretprodaju, a od 17. srpnja bi trebao biti dostupan. Kao što je do sada već poznato, Phone 2 izgleda poput Nothing Phonea 1 iz 2022. uz nekoliko promjena, a dostupan je u dvije boje - tamnosivoj i bijeloj. Najznačajnije razlike su ispod haube. 

Cijene

Cijene koje su nedavno procurile ispale su točne, jedino prema tim glasinama u ponudi nije trebala biti verzija s 128 GB, koja je u konačnici dostupna, ali samo za Nothing Phone 2 u tamnosivoj boji. 

Nothing Phone 2 dolazi u tri verzije i cijene za naše tržište su: 8+128GB po cijeni od 649 eura (4889.89 kn), 12+256GB po cijeni od 729 eura (5492.65 kn) i 12+512GB po cijeni od 849 eura (6396.79 kn).

Nadogradnje kamera

Na prvi pogled Nothing Phone 2 izgleda poput Phonea 1. No došlo je do nekoliko suptilnih promjena u dizajnu uz neke značajne interne promjene. Prva promjena odnosi se na kamere, Nothing nije promijenio njihovu poziciju, ali su doživjele manju internu nadogradnju u Phoneu 2. 

Na stražnjoj strani primarna širokokutna leća prelazi s 50MP Sony IMX766 senzora na noviji i bolji 50MP Sony IMX890. Druga stražnja leća - ultraširoka od 50 MP sa Samsung JN1 senzorom - ostaje nepromijenjena. Međutim, zahvaljujući nadogradnji čipseta, rezultati bi trebali biti bolji.

S prednje strane selfie kamera također dobiva lijepu nadogradnju. Senzor Sony IMX471 od 16 MP na Nothing Phone 1 sada je Sony IMX615 od 32 MP koji bi opet trebao dati bolje rezultate u svim segmentima. Naime, ovaj senzor omogućuje 1080p snimanje pri 60fps, što Phone 1 nije mogao.

Čipset na Nothing Phone 1 bio je jedan od najspornijih detalja. Iako Snapdragon 778G Plus nije bio loš, bio je daleko od najboljeg. Nothing Phone 2 ima Snapdragon 8 Plus Gen 1 čipset, koji je bio najbolji procesor u svijetu Androida 2022. godine. 

Zaslon ima 6.7 inča

Nadogradnju je dobio i zaslon, nešto je veći na Phoneu 2 nego na Phoneu 1 - 6.7 inča na Phoneu 2 u usporedbi sa 6.55 inča na Phoneu 1. Također, Nothing je pomaknuo izrez selfie kamere s lijeve strane zaslona u sredinu.

Zaslon je ovaj put LTPO OLED panel. LTPO zasloni dopuštaju promjenjive stope osvježavanja koje su vrlo niske. U slučaju Phone 2 može ići čak do 1Hz. To znači da se zaslon može dinamički mijenjati od 1Hz do 120Hz ovisno o tome što radite u tom trenutku, piše Android Authority. 

Dodatno, zaslon je svjetliji. Ima vršnu svjetlinu od 1600 nita, što je puno, puno svjetlije od vršne svjetline Phonea 1 od 700 nita. Nažalost, jedna stvar koja se nije promijenila ove godine je staklo koje pokriva prednji i stražnji dio uređaja. Obje ploče su još uvijek Gorilla Glass 5, prilično stara klasa.

Baterija od 4700 mAh 

Nothing Phone 2 nešto je veći od Nothing Phonea 1, što je dobra vijest jer omogućuje malo veću bateriju. Phone 2 ima ćeliju od 4700 mAh, otprilike 200 mAh veću od one u Phone 1.

Phone 2 puni se pomoću kabela i kompatibilne Power Delivery PPS cigle s 45 W, što je značajno povećanje u odnosu na brzinu od 33 W Phonea 1. Kao i kod drugih vodećih pametnih telefona, u kutiji s Phoneom 2 nema punjača. Međutim, dobivate kabel za punjenje.

Nadogradnja Glyph svjetla

Najistaknutiji aspekt Nothing Phonea su svjetla na stražnjoj strani, koja tvrtka naziva The Glyph. Ove godine The Glyph dobiva osvježenje. Postoji više LED traka - 11, ili šest više nego prošle godine - i također više LED zona, odnosno broja svjetala unutar svake trake.

Ove godine postoje 33 zone, dok ih je Phone 1 imao samo 12. Sa svim tim dodatnim svjetlima Nothing pruža precizniju kontrolu nad njima. Tvrtka nudi dvije nove značajke poznate kao Glyph Progress i Glyph Timer.

Glyph Progress omogućuje aplikacijama trećih strana da prikazuju napredak pomoću svjetla, npr. u Americi je partner Nothingu Uber. Tako da kad ondje korisnici naruče prijevoz Uberom, stražnja svjetla odbrojavaju dok vozač ne stigne dajući vizualnu informaciju o tome koliko je vremena preostalo do njegovog dolaska.

U međuvremenu, Glyph Timer radi istu stvar, ali s mjeračima vremena. Ovoj značajki se može jednostavno pristupiti putem brzih postavki. Više o Phoneu 2 možete vidjeti na službenoj stranici

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.