Nova boja iPhonea 16 zaludjela je društvene mreže: "Apsolutno je obožavam"

Foto: apple.com

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

APPLE je 9. rujna predstavio novu seriju pametnih telefona iPhone 16. Svi uređaji stići će u trgovine 20. rujna, dok prednarudžbe počinju 13. rujna.

>> Apple predstavio iPhone 16

Na svom događaju It's Glowtime Apple je predstavio brojne novitete, no glavne zvijezde večeri bili su novi iPhone modeli s novom tipkom za pokretanje kamere, novim bojama poput Ultramarine te značajkama Apple Intelligence koje će biti dostupne s izdanjem iOS-a 18.

Predstavljena su četiri modela

Predstavljena su četiri modela: iPhone 16, iPhone 16 Plus, iPhone 16 Pro i iPhone 16 Pro Max. Svi donose određena poboljšanja u odnosu na prethodne generacije.

Pro modeli sada imaju veće zaslone od 6.3 i 6.9 inča, dok iPhone 16 i 16 Plus dolaze sa zaslonima od 6.1 i 6.7 inča. Svjetlina zaslona ostaje ista između modela 16 Pro i 16, no samo Pro i Pro Max modeli imaju Always-On zaslon i ProMotion s osvježenjem do 120Hz.

Iako su zasloni po značajkama identični kod svih modela, osim Always-On i ProMotion tehnologije te novih dimenzija, iPhone 16 Pro i Pro Max imaju još jednu nadogradnju - tanje rubove.

Telefoni su dizajnom slični prethodnicima

Što se dizajna tiče, iPhone 16 i 16 Pro ostaju vrlo slični prethodnicima, iako nešto zaobljeniji. Apple je u sve iPhone 16 uređaje uključio novu fizičku tipku/senzor za kontrolu kamere. Također, Apple nastavlja koristiti titan za 16 Pro i Pro Max, dok su iPhone 16 i 16 Plus napravljeni od aluminija.

Uz novu kontrolu kamere, iPhone 16 dobiva i fizičku Action tipku, koja je prvi put predstavljena na iPhoneu 15 Pro. Raspored stražnje kamere ažuriran je kod modela 16 i 16 Plus, a novi uređaji dobili su i novi čip - A18, dok su modeli iPhone 16 Pro i Pro Max opremljeni čipom A18 Pro.

Svi iPhone 16 uređaji dolaze s glavnom stražnjom kamerom od 48 MP. Očekivano, Pro modeli imaju najmoćnije kamere u cijeloj seriji. iPhone 16 Pro i Pro Max uključuju nove značajke za napredne korisnike, poput 4K Dolby Vision/HDR video snimanja do 120 fps.

Jedna nova boja posebno se istaknula

Kao što smo već spomenuli, stigle su nove boje, a jedna se posebno istaknula. iPhone 16 i 16 Plus dostupni su u crnoj, bijeloj, ružičastoj, tirkiznoj i intenzivno plavoj boji nazvanoj Ultramarine. iPhone 16 Pro i Pro Max dolaze u varijantama Black titanium, White titanium, Natural titanium i Desert titanium.

Upravo je Ultramarine boja izazvala veliku pozornost. Korisnici na Redditu ovu nijansu nazivaju najboljom iPhone bojom ikad.

"Definitivno najbolja boja ove godine", "Obožavam ovu boju. Da je dostupna na Pro Maxu, odmah bih je kupio. Isto vrijedi i za tirkiznu", "Iskreno, ova i ružičasta su odlične", "Trebam taj plavi, prekrasan je", "Samo zbog ove boje razmišljam o tome da uzmem 16 Plus umjesto Pro modela", "Volio bih da imaju ovu boju za Pro modele, apsolutno je obožavam. Pro boje ove godine su tako dosadne", "Uzimam taj Ultramarine. Bit će to prvi telefon koji ću imati, a da nije crne boje", "Definitivno najbolja do sada."

Što vi kažete, koja je vama ovogodišnja iPhone boja najbolja? Odgovorite nam u anketi. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.