Novi Bottega Veneta parfemi stižu u bočicama s čepom od hrvatskog drveta

Foto: Francois Halard za Bottega Venetu

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

POJEDINI brendovi su upravo lansirali nove parfeme koji savršeno odgovaraju različitim godišnjim dobima - od svježih i prozračnih mirisa za proljeće, do toplijih i intenzivnijih nota koje pristaju hladnijim danima. U nastavku donosimo pregled najnovijih parfema koji su upravo stigli na tržište.

Maison Margiela

Popularna linija mirisa Replica upravo je proširena. Nova kolekcija Eau de Parfum unutar linije Replica Fantasies sastoji se od tri nova uniseks mirisa u elegantnim crnim bočicama: Soul of the Forest, Dancing on the Moon i Flying.

Soul of the Forest uvodi u svijet prirodnih, drvenastih mirisa. Temelji se na notama cedrovine, pačulija i mahovine, stvarajući bogat i eteričan doživljaj. Parfumer Quentin Bisch opisuje ga kao "spoj stvarnosti i sanjarenja".

Dancing on the Moon sadrži notu "Mjesečeve Prašine" što je zapravo zamišljeni, apstraktni miris. Ta nota nije stvarna prašina s Mjeseca, već je stvorena da dočara hladan, prozračan i čist osjećaj. U kombinaciji s aldehidima te cvjetnim notama poput irisa i bijelog cvijeća, miris podsjeća na svjetlucavu, eteričnu atmosferu, kao da ste u svemiru ili na Mjesecu, pojašnjava brend. 

Flying evocira osjećaj lebdenja s notama petitgraina, cvijeta naranče i mošusa, stvarajući lagan i osvježavajući miris koji Marie Salamagne opisuje kao "poput lijepog sna".

Nove parfeme možete vidjeti ovdje


Bottega Veneta

Luksuzni brend lansirao je rodno neutralne mirise pod vodstvom kreativnog direktora Matthieua Blazyja. U intervjuu za Wall Street Journal, Blazy je izjavio: "Rekao sam na prvom sastanku da ne želim ništa rodno određeno. U svijetu u kojem živimo, to nema smisla."

Note mirisa, koje odražavaju raznolikost kulturnih utjecaja regije iz koje brend potječe, uključuju talijanski bergamot, geranij s Madagaskara, kardamom iz Gvatemale, francusko ulje anđelike i somalsku smirnu.

Bočice, nadahnute venecijanskim staklopuhanjem, izrađene su s nepravilnim mjehurićima, a čepovi su od hrvatskog drveta, dok se cijeli dizajn oslanja na bazu od Verde Alpi mramora, što dodatno naglašava luksuznu estetiku linije.

Linija uključuje mirise poput Déjà Minuit, Colpo di Sole i Acqua Sale te je dostupna na službenoj web trgovini brenda.

Nove parfeme možete vidjeti ovdje


Victoria Beckham

Victoria Beckham dodala je novi parfem 21:50 Rêverie u svoju kolekciju mirisa. Ime se prevodi kao san ili sanjarenje, a miris odaje počast posebnoj noći iz 2001. godine koju je provela sa suprugom na otoku Java, prenosi I Fragrance Official. 

Inspiriran aromatičnim krajolikom otoka, miris se otvara tonovima duhana, prelazi u sočne note šljive i završava s vanilijom, tonkom i cedrovinom, stvarajući luksuzan i senzualan dojam. Miris je dostupan za prednarudžbe na službenoj web stranici, a lansiranje se očekuje 3. listopada. Cijena mirisa kreće od 200 eura, možete ga vidjeti ovdje


Dolce & Gabbana

Velvet Infusion je najnoviji dodatak poznatoj kolekciji Velvet brenda Dolce & Gabbana. Ovaj miris donosi aromatičnu, zemljanu esenciju listova crnog čaja, obogaćenih svježim citrusima, pružajući jedinstveno mirisno iskustvo.

Miris započinje svježim notama mandarine i bergamota, pojačanih ružičastim paprom. U sredini dominiraju biljni, blago slatkasti tonovi crnog čaja. U završnici se otkriva drvenasta baza cedrovine i mate čaja, s gorkim podtonovima koji naglašavaju biljni karakter.

Bočica je elegantna, pravokutna, s dvostrukim staklom i zlatnim detaljima. Cijena 100 ml mirisa Velvet Infusion je 290 eura, a možete ga vidjeti ovdje


Tom Ford

Tom Ford Soleil Neige Parfum je najnoviji dodatak brendovoj Private Blend kolekciji, s većom koncentracijom parfemskog ulja u odnosu na original iz 2019. godine. Ovaj uniseks miris nudi dublje tonove drva, uz citrusne note i slatki med.

Miris započinje svježim notama bergamota i mandarine, dok srce čine esencije ruže, bijelih cvjetova i cvijeta naranče, stvarajući balans između hladnoće i topline. U bazi se ističu amber, mošus i vanilija, uz drvenaste tonove koji daju dubinu i toplinu.

Dolazi u elegantnoj bijeloj bočici s kromiranim detaljima. Bočica od 50 ml košta 445 dolara, oko 405 eura. Možete ga vidjeti ovdje

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.