Od Beckhamovih do Madonne: Brojni celebovi oduševljeni su ovom talijanskom regijom

Foto: Shutterstock/booking.com

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

PUGLIA, smještena na jugu Italije, postala je prava oaza za svjetske zvijezde koje traže bijeg od svakodnevice.

Poznata po svojoj prekrasnoj obali, kristalno čistom moru i povijesnim gradovima, Puglia je u posljednjih nekoliko godina privukla pažnju slavnih osoba, poput Victorie i Davida Beckhama, Justina Timberlakea i Jessice Biel, Chrisa Hemswortha, Madonne, Alexe Chung, Kylie Jenner i Kim Kardashian.

Ova regija s bajkovitim mjestima kao što su Polignano a Mare, Ostuni i Alberobello nudi kombinaciju luksuza, kulture i prirodnih ljepota koju je teško pronaći drugdje.

Slavni je obožavaju zbog autentičnosti

Jedan od ključnih razloga zašto slavni obožavaju Pugliu je njezina autentičnost. Iako su neka mjesta tijekom ljeta popularna među turistima, slavni često pronalaze mir u manje posjećenim dijelovima regije, gdje mogu uživati u vrhunskoj hrani - od domaće tjestenine i maslinovog ulja do svježih plodova mora - daleko od najvećih gužvi.

Puglia, također, nudi luksuzne vile skrivene u maslinicima, pružajući idealno utočište za privatnost, nešto što je slavnima često najvažnije. Uz njih, u ovom talijanskom mjestu posebno se ističu i prekrasne tradicionalne kuće, takozvani trulli. Ove kamene kuće s kupolastim krovovima rasprostranjene su po selima. Mnoge od njih su sada obnovljene i pretvorene u gostinjske kuće ili hotele.

Uz to, povijesni šarm, maslinici i netaknuta priroda regije stvaraju savršenu pozadinu za opuštanje. Bogata povijest i arhitektura privlače i one koji cijene kulturu, dok plaže kao što su one u Gallipoliju ili Porto Cesareu omogućuju uživanje u mediteranskom moru bez velike gužve.

Kombinacija luksuza, privatnosti, izvanredne gastronomije i nevjerojatnog prirodnog okruženja čini Pugliu sve popularnijom destinacijom za one koji traže nešto više od uobičajenog odmora, bez obzira na doba godine. 

Kada ju je idealno posjetiti i gdje odsjesti?

Proljeće i jesen su najugodnija godišnja doba za posjet, s blagim temperaturama koje omogućuju istraživanje regije bez ljetnih gužvi, dok priroda oživljava u punom sjaju. Ljeto, iako najtoplije, privlači najviše turista zahvaljujući prekrasnim plažama i mediteranskom suncu.

@wheretofindme 5 of the best places to visit in Puglia 🇮🇹 1. Otranto 2. Ostuni 3. Bari 4. Polignano a Mare 5. Alberobello These are my personal top favourites but other towns I also loved and highly recommend visiting are: Martina Franca, Locorotondo, Cisternino, Monopoli, Lecce and Trani. From hilltop towns, baroque churches, olive groves, vineyards and plenty of beaches, these charming locations offer all the beautiful pleasures without the crowds. Save this post for your future trip to Puglia! #pugliaitaly #pugliagram #pugliamia #pugliatrip #puglialovers #puglia_mylove #pugliaitinerary #italytravel #italytrip #italiansummer #italytips #pugliatips ♬ Give Me the Night (Single Version) [2015 Remaster] - George Benson
@stippl.io Puglia is still one of Europe's best hidden gems. It's a wonderful destination in Italy and the perfect spring or summer getaway ❤️🇮🇹 #puglia #traveltiktok #hiddengems #italytravel ♬ Originalton - Kati

Zima, iako nije idealna za kupanje i sunčanje, nudi mirniju atmosferu te priliku za opuštanje i uživanje u kulturnom turizmu, uz blagu klimu i autentična iskustva koja će oduševiti ljubitelje povijesti i lokalnih specijaliteta.

Ako i vi želite idući odmor provesti u Pugliji, izdvojili smo nekoliko preporuka smještaja ispod.

Butik hotel Paragon 700 

Ovaj butik hotel smješten je u zgradi iz 18. stoljeća u Ostuniju, a nalazi se 8.5 kilometara od pješčanih plaža. Paragon 700 Boutique Hotel & SPA ima vanjski bazen okružen vrtovima, gurmanski restoran, mixology bar i SPA centar. Sobe su jedinstveno dizajnirane, s modernim pogodnostima poput besplatnog WiFija, terase ili balkona te privatne kupaonice. 

Cijene smještaja u Paragon 700 butik hotelu značajno variraju ovisno o sezoni i tipu sobe. U zimskim mjesecima, manji smještajni kapaciteti dostupni su već od oko 315 eura po noćenju, dok luksuznije opcije, poput deluxe suiteova, mogu dosegnuti i do 800 eura po noćenju tijekom vrhunca turističke sezone. 

Pogledajte ovaj smještaj ovdje


Tenuta Negroamaro

Tenuta Negroamaro je butik hotel smješten samo 10 minuta vožnje od Gallipolija, u srcu prirodnog okruženja s maslinicima i bademovim drvećem. Hotel nudi samo deset elegantnih soba i suiteova, uključujući tradicionalne trulli kućice i sobe s privatnim bazenom.

Sve sobe su uređene u rustikalnom stilu s modernim sadržajima poput WiFija, klimatizacije i TV-a, pružajući jedinstveno iskustvo. Gosti mogu uživati u farm-to-table obrocima spravljenim od organskih sastojaka iz vlastitog vrta, kao i opuštati se uz bazen okružen bujnom vegetacijom​.

Cijene smještaja u Tenuta Negroamaro ovise o sezoni i vrsti sobe. U zimskim mjesecima cijene za noćenje kreću se od oko 200 eura, dok tijekom vrhunca sezone rastu i preko 500 eura. 

Pogledajte ovaj smještaj ovdje


Suite Curcuma

Za autentično iskustvo u Pugliji, najbolji izbor je odsjedanje u tradicionalnim trulli kućama, koje predstavljaju pravo bogatstvo ove regije. Ove jedinstvene građevine s kupolastim krovovima pružaju doživljaj povijesne atmosfere, dok moderna oprema osigurava udobnost.

Upravo je takav smještaj Suite Curcuma koji se nalazi u Alberobellu. Ova kuća za odmor, izgrađena 1900. godine, nudi smještaj s besplatnim WiFi-jem te uključuje dvije spavaće sobe, TV i klimatizaciju. Dostupne su usluge iznajmljivanja bicikala i automobila, kao i dostava namirnica.

Cijene smještaja variraju ovisno o sezoni i kreću se od 160 do preko 900 eura po noćenju.

Pogledajte ovaj smještaj ovdje

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.