Omega u ponudu vraća legendarni sat iz 1959.

Foto: omegawatches.com

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

GODINE 1969. Omegin Speedmaster Moonwatch na zapešću Buzza Aldrina postao je prvi sat koji je prošetao površinom Mjeseca, no Omega ima još jedan legendarni model koji je stigao u svemir prije njega.

Sedam godina prije povijesnog slijetanja na Mjesec, 1962., astronaut Walter Schirra nosio je svoj Omega Speedmaster tijekom misije Sigma 7 u sklopu programa Mercury, kada je šest puta obletio Zemlju. Iako Schirrin sat nije bio na Mjesecu, bio je prvi Omega sat u svemiru, što mu je donijelo povijesni značaj.

Omega lansira novi model posvećen tom legendarnom satu

Sada Omega lansira novi model inspiriran tim povijesnim satom. Omega Speedmaster First Omega in Space temeljen je na modelu CK 2998, koji je Schirra kupio. Ovaj model, izdan 1959. godine, razlikuje se od kasnijih verzija po nekoliko detalja, uključujući ravne ušice i specifične kazaljke, što mu daje prepoznatljiv izgled u usporedbi s novijim verzijama.

Nova verzija donosi osvježen izgled

Nova verzija modela First Omega in Space donosi osvježen izgled starijeg CK 2998, inspirirana legendarnim satom iz 1959. godine. Zadržan je prepoznatljiv dizajn, uključujući kućište i brojčanik koji podsjećaju na vintage modele, ali s modernim tehničkim rješenjima.

Sat dolazi s ručno navijenim mehanizmom te posebnim gravurama koje ga povezuju s povijesnom misijom iz 1962. godine, kada je Omega prvi put dospjela u svemir. Iako zadržava šarm starinskog sata, ovaj model pruža pouzdanost i izdržljivost suvremenog primjerka.

Cijena varira ovisno o remenu - verzija s kožnim remenom stoji 8300 eura, dok verzija s čeličnom narukvicom iznosi 8700 eura. Sat možete vidjeti ovdje

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.