Amerikanka usporedila cijene u Hrvatskoj i Njemačkoj. Šokirana je razlikom

Screenshot: TikTok

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

DA su cijene namirnica u hrvatskim trgovinama više nego u brojnim drugim državama EU već je dugo predmet rasprava. Primijetila je to i Amerikanka na TikToku poznata kao @madsabroad koja je živjela u Mađarskoj i Hrvatskoj, a sad živi u Njemačkoj, a koju su šokirale cijene u njemačkim trgovinama.

"Hrvatska je užasno skupa"

Podijelila je video u kojem šeće trgovinom i napisala: "Sve su cijene razumne? Nenormalno je kako su cijene upola manje nego u Hrvatskoj i Mađarskoj, a sad sam u Berlinu. Ajvar je jeftiniji nego u regiji iz koje potječe. Ljudi uvijek govore kako je zapadna Europa skupa, ali plaće su dva ili tri puta više nego na istoku, a neke su namirnice puno jeftinije."

U komentarima je otkrila da je kupovala i u Srbiji i Albaniji te kako su cijene tamo također više nego u Njemačkoj.

@madsabroad Everything is so reasonable??? It’s insane how these prices are literally HALF of what I paid living in Croatia and Hungary and I’m in Berlin… ajvar is cheaper here than where it’s from💀 People always say western europe is so expensive but the wages are literally double to triple of those in the east and *some* costs like groceries are much more affordable! #germany #berlin #easterneurope #balkan #balkans #hungary #livingingermany ♬ Funny - Gold-Tiger

"Još nisam vidio da cijena u Hrvatskoj počinje s 0", "U Hrvatskoj je najjeftiniji Lidl, ostalo je užas", "Uskoro selim u Belgiju i jedva čekam kupovati u državi koju inflacija nije uništila", "Hrvatska je užasno skupa kad je riječ o hrani i smještaju, a problem je što svi šute umjesto da prosvjeduju. Onda se čude što mladi odlaze" neki su od komentara na objavu.

Hrvati se već dugo po forumima, a poglavito Redditu, žale na poskupljenja u trgovinama, a mnogi su otkrili i kako odlaze u druge zemlje po namirnice. Među popularnijim destinacijama istaknule su se obližnja Italija i Njemačka.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.