Otkriveno zašto je Sydney Sweeney objavila provokativne fotke?

Foto: Instagram/Profimedia

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

GLUMICA Sydney Sweeney prije nekoliko dana raspametila je fanove i zapalila internet provokativnim fotografijama u jednodijelnom kupaćem kostimu, koje je objavila na Instagramu.

"Mislim da ovo zovu 'thirst trapom'", napisala je u opisu objave. Izraz "thirst trap" označava izjavu ili fotografiju kojom se želi privući pozornost ili seksualno zainteresirati ljude, navodi Cambridge Dictionary. Često se to odnosi na objavu vrućih selfieja i fotografija. 

Njezina objava prikupila je preko 4 milijuna lajkova i mnoštvo komentara. Dok su joj mnogi pisali da su ostali "bez riječi" i da je "najljepše ljudsko biće", neki su se zapitali zašto je odlučila podijeliti takve fotografije.

Čini se da bi razlog uskoro mogao biti otkriven.

Suradnja s HeyDudeom?

Naime, oni koji nisu bili toliko zaokupljeni njezinim oblinama, primijetili su obuću koju je nosila na tim fotografijama. Glumica je nosila bijele cipele brenda HeyDude, a zatim je ponovno viđena u Wendy cipelama istog brenda dok je ovoga ponedjeljka šetala Beverly Hillsom.

Ovo bi mogla biti slučajnost, ali i lukav pokušaj privlačenja pažnje provokativnim marketingom. No priča tu ne završava.

Brend HeyDude iskoristio je priliku da u nekoliko objava na društvenim mrežama suptilno nagovijesti moguću suradnju upravo sa Sydney Sweeney.

Prva objava prikazuje jumbo plakat na kojem je preko lica žene s plavom kosom crna etiketa s natpisom "Frajer". U opisu stoji: "Stigao je novi frajer u grad i nikad nismo bili sretniji." Ubrzo nakon toga uslijedila je druga objava, na kojoj je prikazana ženska osoba uslikana s leđa u redateljskoj stolici, s natpisom: "Direktor Dudea stiže 21.8.2024. Pogodite o kome se radi."

Thirst trap ili reklama?

Ove objave izazvale su špekulacije među fanovima, od kojih su mnogi izrazili sumnju da bi upravo Sydney Sweeney mogla biti novo zaštitno lice brenda.

Hoće li se marketinška pozadina iza thirst trap fotografija Sydney Sweeney uskoro otkriti, tek ćemo vidjeti. No s obzirom na njezine dosadašnje suradnje s brendovima poput Miu Miu, Jimmy Choo, Laneige i Kerastase, ne bi bilo iznenađenje da i ovaj potez ima sličnu namjenu.

Uz to, Sydney je u jednom prijašnjem intervjuu za britanski GQ izjavila da želi postati ključni igrač u Hollywoodu i da "sve što radi u karijeri, ne radi samo zbog priče već i zbog strateških poslovnih odluka". Ova izjava dodatno sugerira da bi njezine provokativne objave na društvenim mrežama, uključujući ovu, mogle biti dio dobro osmišljene marketinške kampanje.

O brendu

HeyDude je brend obuće poznat po svojim laganim, udobnim i ležernim cipelama. Osnovan je 2008. godine u Italiji, a osnivač je Alessandro Rosano. Cilj brenda bio je stvoriti obuću koja spaja udobnost sportske obuće s profinjenim, ali ležernim dizajnom.

HeyDude cipele prepoznatljive su po svojoj lakoći, fleksibilnosti i upotrebi kvalitetnih materijala poput tkanina i ekološki prihvatljivih materijala. Jedan od najpopularnijih modela je mokasina Wally, koja je postala sinonim za udobnost i stil. 

Proizvodi HeyDude dostupni su na mnogim tržištima diljem svijeta, uključujući Europu, Sjevernu Ameriku, Australiju i Aziju. Brend je posebno popularan u Sjedinjenim Američkim Državama, gdje je stekao veliku bazu lojalnih kupaca zahvaljujući kombinaciji udobnosti, pristupačne cijene i privlačnog dizajna. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.