Zeleni ormarići bit će najveći kuhinjski trend 2023.

Foto: Shutterstock/emmezeta.hr/prima-namjestaj.hr

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

MAGNET, najdugovječniji dobavljač i proizvođač kuhinja u Ujedinjenom Kraljevstvu, objavio je studiju koja otkriva najveće kuhinjske trendove 2023. Kako bi dobila rezultate, tvrtka je analizirala više od 250.000 tvitova koji se odnose na dizajn interijera u prošloj godini, interne podatke o prodaji, društvene medije i podatke Google pretraživanja.

Rezultat njihovog istraživanja je sljedeći: ovogodišnji najveći trend je zelena kuhinja. Prema Magnetu, potražnja za zelenim kuhinjama porasla je za 50%, a pojam sada u prosjeku ostvaruje 74.000 mjesečnih Google pretraga, prenosi Apartment Therapy.

Na Pinterestu su se pretraživanja za maslinastozelene kuhinje i kuhinje boje kadulje također povećala za 51% odnosno 48%. Tvrtka je izvijestila i da je zelena bila njihova najbrže rastuća boja ormara, posebno Ludlow Arboretum Green, u posljednjih šest mjeseci.

Speyside kuhinja, cijena na upit

Omiljena je mnogima

Čini se da je zelena sve omiljenija boja u interijeru, a taj trend traje već nekoliko godina. Boja je dobila ukupno pozitivno mišljenje od 85% ispitanika na Twitteru zbog svoje neutralne estetike i svojstava podizanja raspoloženja.

''Od dubljih šumskih i maslinastih nijansi do suptilnijih tonova eukaliptusa i kadulje, svestranost zelene nijanse djelomično je ono što je čini glavnom paletom u današnjoj modernoj kuhinji", izjavila je Jen Nash, viša voditeljica dizajna Magneta.

Perla kuhinja, cijena na upit

"Kombinirajući asocijacije na prirodu i evokativnost ravnoteže, rasta, obnove i harmonije, zelena je osvježavajuća boja koja omogućuje da se u sobi u kojoj se najteže radi osjećamo jednako osvježeno i smireno."

Što se tiče ostalih vrućih trendova, studija je također otkrila da su interijeri koji su ružičasti, bijeli ili neutralni također popularni zahvaljujući lakoći s kojom se boje mogu upariti sa svim. Cjelokupno izvješće, koje govori o najraznolikijim trendovima i stilovima interijera, možete pročitati na web stranici Magneta.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.