Ovaj uređaj obećavao je puno, a kupci ga danas vraćaju više nego što ga kupuju

Foto: humane.com

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

HUMANE, brend koji je ove godine privukao veliku pozornost svojim AI Pinom, ipak nije ostvario uspjeh kakav je očekivao. Ne samo što se uređaj nije prodavao u očekivanim količinama nego je i povrat proizvoda još jedan problem s kojim se tvrtka sad suočava. Prema The Vergeu, u proteklom su tromjesečju, koje je završilo u kolovozu, povrati AI Pina premašili prodaju.

Izvedba je bila ispod očekivanja kupaca

Tvrtka je izvorno planirala prodati 100.000 jedinica, ali je navodno do sada isporučila samo 10.000 jedinica. Broj jedinica koje su još uvijek kod kupaca je otprilike 7000, ostali su vraćeni. Humane je osporio nalaze The Vergea, ali nije dao daljnja pojašnjenja o statusu prodaje i financijskom stanju tvrtke.

Humane je inače projekt bivših djelatnika Applea Imrana Chaudhrija i Bethany Bongiorno. Proizvod su predstavili na TED Talku i na modnim pistama. Kad je konačno lansiran, koštao je 699 dolara uz pretplatu od 24 dolara mjesečno, odnosno oko 642 eura i 22 eura mjesečno za pretplatu.

Osnovna ideja bila je odvojiti ljude od mobitela. Uređaj je zapravo AI asistent koji zadatke obavlja putem glasovnih naredbi, a ako nešto trebate pogledati, možete to učiniti zahvaljujući laserskom projektoru koji postavlja slike na dlan vaše ruke. Upravo su ove futurističke mogućnosti stvorile pompu oko uređaja, no izvedba nije bila dovoljno zanimljiva, a kupci su krenuli vraćati proizvode.

Humane je u međuvremenu poboljšao korisničko iskustvo i čak nadogradio na OpenAI-ov GPT-4o model, no pregrijavanje i slaba baterija ostali su kao problemi preko kojih korisnici nisu mogli prijeći. Neki su se kupci žalili kako se uređaj počne pregrijavati nakon samo nekoliko minuta.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.