Ove novosti navodno dolaze na iOS 18

Foto: Shutterstock

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

OČEKUJE se izlazak iOS-a 18, a glavna tema nadogradnje je AI. No, očekuju se i druga poboljšanja, a Apple navodno priprema preuređenje iPhone Control Centra. Novi dizajn uključivat će ažuriranja za widget za reprodukciju glazbe i kontrole pametnog doma HomeKit.

Korisnici se nadaju većoj kontroli

Prema Marku Gurmanu, i aplikacija Postavke dobit će novi, jednostavniji izgled i značajno poboljšano pretraživanje. Control Center će, s druge strane, biti nadograđen s novim widgetom za glazbu i poboljšanjima u upravljanju pametnim kućanskim uređajima.

Trenutna verzija Control Centra nije se mnogo mijenjala od lansiranja iPhonea X 2017., stoga je promjena na neki način i očekivana. Gurman ne navodi točno što će biti drugačije no postoje različite pretpostavke.

Trenutno su audio kontrole prikazane u malom 2×2 kvadratiću u gornjem desnom kutu ekrana. Budući da je kontroliranje trenutno reproducirane glazbe često korištena funkcija, korisnici već dugo traže da se UI za Now Playing učini većim, uključuje sliku s naslovnice albuma i traku napretka, kao što se to prikazuje na Android mobitelima.

Što se tiče HomeKita, trenutno iOS sustav "inteligentno" bira do šest dodataka za prikaz u odjeljku Home u Control Centru. Također možete kliknuti na pločicu Home dvostruke širine kako biste otvorili mini-verziju aplikacije Home, s vašim omiljenim dodacima organiziranim po sobama.

No, automatski raspored često nije ono što korisnik želi, a mnogi korisnici bi htjeli ručno odabrati koje dodatke žele u Control Centru, piše 9to5Mac. U prijevodu, korisnici žele više kontrole nad svojim uređajem te se nadaju da će im iOS 18 donijeti upravo to.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.