Ovi kozmetički proizvodi su poput "botoksa u bočici"

Foto: skinceuticals.com/medik8.com/rocskincare.com/theubeauty.com/erasaskincare.com/ laroche-posay.com/biossance.com/theordinary.com/paulaschoice-eu.com/khiels.hr

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

NE žele svi ići na estetske zahvate - dok se neki boje igle ili noža, drugi jednostavno nemaju novac za skupe tretmane, koji često zahtijevaju višekratne posjete poliklinikama. Srećom, na tržištu postoje proizvodi koji obećavaju "botoks u bočici".

Allure je u suradnji s dermatolozima sastavio popis najboljih kozmetičkih proizvoda koji oponašaju učinke botoksa. 

Vrijedi istaknuti da su, iako ništa ne može u potpunosti zamijeniti učinke botulinum toksina A, aktivnog sastojka botoksa koji zamrzava živce, paralizira mišiće i zateže kožu, ovi proizvodi vrlo blizu tome, prema pisanju Allurea.

SkinCeuticals P-Tiox serum

Sveobuhvatno najboljim proizvodom iz te kategorije proglasili su serum SkinCeuticals P-Tiox. "Serum P-Tiox koristi dva ključna peptida koja opuštaju mišićne kontrakcije, čime se smanjuje pojava sitnih bora i linija na koži te blage eksfolijante koji nježno posvjetljuju kožu", objasnio je dr. Omer Ibrahim, dermatolog iz Chicaga, za Allure.

Dva peptida prekidaju neurotransmitere koji pokreću mišiće lica, slično kao botoks. Ipak, rezultati su znatno blaži u usporedbi s onima koje pruža injekcija. Preporučuje se nanošenje na bilo koji dio lica gdje se mogu pojaviti sitne bore, poput nabora na obrazima ili prostora između obrva i nosa.

SkinCeuticals P-Tiox Neuro-Peptide serum, 30 ml, Lookfantastic, 150.95 eura

Medik8 Super C Ferulic serum

Osim SkinCeuticals seruma koji su istaknuli kao sveobuhvatno najbolji, izdvojili su i serum Medik8 Super C Ferulic. Ovaj proizvod posebno je učinkovit u borbi protiv znakova oštećenja od sunca. Radi se o snažnom serumu s vitaminom C, koji koristi stabilizirani oblik L-askorbinske kiseline kako bi poboljšao elastičnost kože. Pruža brže rezultate u usporedbi s većinom drugih sličnih seruma.

Medik8 Super C Ferulic serum, 30 ml, Cult Beauty, 85 eura

RoC Derm Correxion Fill + Treat serum

RoC Derm Correxion Fill + Treat Serum također je uvršten na njihov popis. Ovaj tretman s retinolom obećava zaglađivanje bora, a uz to pruža i hidrataciju zahvaljujući hijaluronskoj kiselini, koja koži daje puniji, svjetliji i elastičniji izgled.

RoC Derm Correxion Fill + Treat serum, 15 ml, Amazon, 52.41 euro

U Beauty Resurfacing Compound

U Beauty Resurfacing Compound je još jedan proizvod koji je Allure pohvalio. Sadrži stabilizirane oblike retinola i glikolnu kiselinu, koja intenzivno djeluje na sitne bore, linije i tamne mrlje. Osim toga, sadrži hidratantne sastojke poput hijaluronske kiseline, ekstrakta aloe vere i ulja sjemenki suncokreta, koji omekšavaju formulu.

U Beauty Resurfacing Compound, 50 ml, 260 eura

Erasa Xep 30 Extreme Line Lifting and Rejuvenation koncentrat

Kao najbrže djelujući proizvod istaknuli su koncentrat Erasa Xep 30 Extreme Line Lifting and Rejuvenation. Navodi se da je izuzetno učinkovit u borbi protiv sitnih bora i linija. Glavni sastojak XEP 30 je neuropeptid sličan botoksu, koji opušta napete nabore na licu.

Sadrži još jedan izvanredan sastojak, niacinamid, koji obnavlja elastičnost kože. Dr. Amy Forman Taub, dermatologinja iz Chicaga, izjavila je za Allure: "Nisam vidjela nijedan drugi proizvod koji tako brzo djeluje na zaglađivanje linija."

Erasa Xep 30, Violet Grey, 50 ml, 145 eura

La Roche-Posay Effaclar Adapalene gel

La Roche-Posay Effaclar Adapalene gel istaknut je kao jedan od omiljenih proizvoda dermatologa. Dermatolog iz New Yorka dr. Angelo Landriscina toplo preporučuje ovaj gel, koji i sam koristi svake noći.

"Retinoidi poput ovog mogu ujednačiti ton kože, povećati proizvodnju kolagena, pa čak i liječiti akne i ožiljke od akni", kaže dr. Landriscina. Kao i kod svakog retinoida, promjene na koži neće biti vidljive odmah, ali uz redovitu upotrebu, sitne bore, linije i diskoloracija značajno će se smanjiti.

La Roche-Posay Effaclar Adapalene gel, 45 g, Strawberrynet, 36.50 eura

Ostali proizvodi 

Na Allureovoj listi najboljih proizvoda koji oponašaju učinak botoksa našli su se i drugi proizvodi s istom svrhom, u bočici, a svaki je za određenu namjenu. 

Izdvojili su još i serum SkinMedica TNS+ Advanced, Alastin Restorative tretman za područje oko očiju, Biossance Squalane + Copper Peptide serum, Isdin Melatonik noćni serum za obnovu kože, The Ordinary Argireline otopinu 10%, Paula's Choice Intensive Wrinkle-Repair Retinol serum, PCA Skin ExLinea Pro Peptide serum i Kiehl’s Retinol Fast-Release noćni serum za smanjenje bora.

Biossance Squalane + Copper Peptide serum, 50 ml, Cult Beauty, 58 eura
The Ordinary Argireline otopina 10%, 30 ml, Cult Beauty, 11.20 eura
Paula's Choice Intensive Wrinkle-Repair Retinol serum, 30 ml, Niche Beauty, 49 eura
Kiehl’s Retinol Fast-Release noćni serum, 28 ml, 89 eura
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.