Parfemi iz 90-ih koji i dalje mame uzdahe

Foto: lijepa.hr/makeup.hr/tommy.com/Promo

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

U 90-IMA, modna industrija doživjela je velike promjene, a to se odrazilo i na parfeme. To desetljeće je bilo poznato po eksperimentiranju s mirisima, a neki od najpoznatijih parfema, poput Angel od Thierryja Muglera i Classique od Jeana Paula Gaultiera, ostavili su snažan trag.

Ovo su neki od najlegendarnijih mirisa iz 90-ih koji su još uvijek popularni.

Jean Paul Gaultier, Classique

Mnogi mirisi iz 90-ih poznati su po svojim lijepim bočicama, a Jean Paul Gaultier Classique nije iznimka. Ova bočica s oblinama odražava zavodljiv miris, s neodoljivom slatkoćom cvijeta naranče, đumbira, ruže i vanilije. Prvotno je lansiran 1993. godine, a sada se ponovo vraća u modu.

Jean Paul Gaultier, Classique, 100 ml, 140.80 eura

Estée Lauder, Pleasures

Estée Lauder Pleasures zovu "čisti optimizam u bočici". Ovaj parfem postavio je trend laganih i osvježavajućih mirisa, uvodeći novu vrstu: čisti cvjetni miris. Stvoren 1995. godine, hvata miris cvijeća nakon proljetne kiše, kombinirajući ljiljan, bijeli božur i jasmin s esencijom bijele ruže. Rezultat je jedan od najprepoznatljivijih mirisa iz 90-ih koji donosi ugodan osjećaj.

Estee Lauder Pleasures, 50 ml, 70.87 eura

Clinique, Happy

Clinique Happy je prava doza sreće u bočici. Ovaj citrusni i cvjetni miris kombinira mandarine, grejp, ljiljane i frezije. Zbog te jedinstvene mješavine, Clinique Happy postao je kultni favorit i ostao najprodavaniji ženski miris ovog brenda.

Clinique, Happy, 100 ml, cijena na sniženju je 57.82 eura

Angel, Thierry Mugler 

Angel by Thierry Mugler je miris koji se odmah osjeti kad uđe u prostoriju - jednom kad ga pomirišete, ne zaboravljate ga. Prvi put je lansiran 1992. godine i bio je potpuno jedinstven, kombinirajući pačuli s čokoladom, medom i šećernom vunom, čime je stvoren novi tip mirisa: gurmanski. Dolazi u legendarnoj plavoj bočici u obliku zvijezde i danas je jedan od najprodavanijih parfema na svijetu.

Angel Mugler, 50 ml, 127.80 eura

Tommy Hilfiger, Tommy Girl

Ako tražite klasični parfem iz 90-ih za svakodnevno nošenje, onda morate isprobati Tommy Girl od Tommyja Hilfigera. Ovaj mladenački miris miješa svježu metvicu i bergamot s popularnim cvjetnim notama poput jasmina i ruže. Savršen je za svaku priliku i za sva godišnja doba.

Tommy Hilfiger Tommy Girl, 54 eura

CK One, Calvin Klein

Kada se govori o mirisima iz 90-ih, CK One je često prvi koji vam padne na pamet. Prvi put je lansiran 1994. godine i odmah je postao poznat kao jedan od prvih uniseks parfema. Ima svježu i suptilnu mješavinu mošusa, bergamota i ljubičice. Njegova reklama s Kate Moss, koja se prikazivala na jumbo plakatima sredinom 90-ih, gotovo je jednako poznata kao i sam miris.

CK One Calvin Klein, 200 ml, cijena na sniženju je 49.35 eura
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.