Ovi parfemi "skidaju" godine, prema istraživanju

Foto: Promo

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

PARFEMI predstavljaju mnogo više od ugodnog osjetilnog iskustva. Često se biraju gotovo nesvjesno, vođeni time kako odgovaraju osobnosti i raspoloženju, čineći ih savršenim odrazom karaktera. Mirisi mogu pružiti osjećaj osnaživanja i povećati samopouzdanje. No izgleda da mogu još nešto. 

Prema istraživanju iz 2005. godine, koje je proveo neurolog dr. Alan Hirsch, miris grejpa može učiniti da žene djeluju do šest godina mlađe u percepciji muškaraca, piše Freundin. Ovaj efekt nije opažen kod žena koje procjenjuju starost muškaraca - miris grejpa utjecao je samo na mušku percepciju dobi žena.

@rougereview so you want to smell like grapefruit 🍊what aesthetic/scent do you want to see next? #fragrance #perfume #perfumetiktok #aesthetic ♬ Peaches - Eleni Drake

Studija je ispitivala različite mirisne note i njihov utjecaj na percepciju starosti, a rezultati su pokazali da citrusni mirisi, osobito grejp, imaju posebno snažan učinak na psihološke i emocionalne reakcije muškaraca. Nasuprot tome, mirisi poput krastavca ili grožđa nisu izazvali isti efekt​.

Mirisne note citrusa, osobito grejpa, često se povezuju s mladenačkim izgledom i energijom. Svježina i živahnost ovih nota stvaraju osjećaj vitalnosti, što može objasniti zašto mirisi grejpa pomažu da žene djeluju mlađe. 

Mirisi s notom grejpa posebno su popularni u 2024. godini

Za one koji žele isprobati ovaj beauty trend s "pomlađujućim učinkom", postoji mnogo parfema s mirisom grejpa koji su ujedno vrlo popularni u 2024. godini. Ističu se svojom svježinom i energijom koju ova citrusna nota donosi.

Među najtraženijima su Hermes Eau de Pamplemousse Rose, Jo Malone Grapefruit Cologne i Clinique Happy​. Izdvojili smo ih, kao i još neke popularne parfeme s ovom notom, ispod. 

Hermès Eau de Pamplemousse Rose, Makeup.hr, 50 ml, 97.26 eura
Jo Malone Grapefruit Cologne, 100 ml, 146 eura
Clinique Happy edp, Sephora, 100 ml, 99 eura
OUAI Dean Street edp, Cult Beauty, 50 ml, 61 euro
D.S. & DURGA Grapefruit Generation edp, Cult Beauty, 50ml, 167.24 eura
The Body Shop Pink Grapefruit Body Mist, 100 ml, 12 eura
Marc Jacobs Daisy Eau So Fresh edt, Sephora, 75 ml, 125 eura
Aerin Mediterranean Honeysuckle Eau de Parfum, Lookfantastic, 50 ml, 125.45 eura
Jo Loves A Fragrance Pomelo, Cult Beauty, 50 ml, 92.66 eura
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.