Ovi Samsung mobiteli više neće dobivati ažuriranja softvera

Foto: Shutterstock

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

SAMSUNG je ovog tjedna objavio detalje o sigurnosnoj zakrpi za lipanj 2024. za Galaxy pametne telefone i tablete, a tvrtka je također izmijenila popis uređaja koji su prikladni za primanje sigurnosnih ažuriranja. 

Od ovog mjeseca nadalje Samsung neće izdavati sigurnosna ažuriranja za modele Galaxy A51 5G, Galaxy A41 i Galaxy M01. Sva tri pametna telefona puštena su na tržište između ožujka i lipnja 2020. godine i redovito su primala sigurnosna ažuriranja tijekom posljednje četiri godine.

Ovi modeli vjerojatno više neće primati nikakva ažuriranja

Galaxy A51 5G dobio je tri glavna ažuriranja Android operativnog sustava, započevši s Androidom 10, i trenutno radi na Androidu 13. S druge strane, Galaxy A41 i Galaxy M01 nadograđeni su s Androida 10 na Android 12, dobivši ukupno dva glavna ažuriranja.

Kako navodi SamMobile, iako ovi telefoni više nisu prikladni za sigurnosna ažuriranja, postoji mogućnost da će dobiti dodatna ažuriranja ako se otkriju kritične sigurnosne ranjivosti na starijim uređajima Galaxy serije. Međutim, to se događa rijetko, pa će ti modeli vjerojatno zadržati svoje trenutne verzije softvera zauvijek. Vlasnicima se stoga savjetuje da razmotre kupnju novog uređaja.

Ako niste sigurni koji telefon nabaviti, naši vodiči za kupnju i recenzije mogli bi vam biti od pomoći:

>> Evo koje se pametne telefone isplati čekati ove godine
>> 
Isprobali smo novi Samsung Galaxy S24 Ultra. Evo dojmova
>> Može li Samsung Galaxy A35 koji košta 350 eura parirati skupljim mobitelima?
>> Mobilni gejming: Najbolji telefoni u klasi

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.