Ovo je Appleova sljedeća velika stvar

Foto: Shutterstock

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

OČEKUJE se da će Apple ove jeseni ažurirati većinu svojih slušalica, kada bi tvrtka trebala predstaviti 4. generaciju AirPods slušalica i 2. generaciju AirPods Max slušalica. Također se priča da će Apple lansirati potpuno novi model AirPods Lite, iako ništa od toga još nije službeno potvrđeno.

No osim tih novosti stiže još jedna zanimljivost. Prema analitičaru Ming-Chi Kuou, koji je poznat po svojim točnim predviđanjima o Appleovim proizvodima i tehnologijama, Apple radi na AirPods slušalicama s kamerama.

Prema Kuou, ove nove AirPods slušalice imat će infracrvenu kameru sličnu onoj koja se koristi kao dio Face ID modula na iPhoneu i iPadu. Appleov cilj je, navodno, da se AirPods slušalice s kamerama integriraju s Vision Pro i budućim Apple Vision uređajima.

Očekuje se da će ove slušalice biti dostupne do 2026. godine

Dodatno, Kuovo izvješće navodi da bi infracrvena (IR) kamera na AirPods slušalicama mogla prepoznati promjene u okolini, što bi moglo omogućiti upravljanje pokretima ruku za bolju interakciju s uređajem. U prijevodu, umjesto da koristite dodire i pritiske na slušalicama, moći ćete izvoditi geste ispred sebe koje će AirPods prepoznati i izvršiti odgovarajuću naredbu.

U veljači je Mark Gurman iz Bloomberga izvijestio da su AirPods slušalice s kamerama samo jedna od ideja o nosivim uređajima koje Apple istražuje. Tvrtka također razmatra pametne naočale slične Meta Ray-Bansima, kao i pametni prsten te buduće verzije Apple Watcha.

Očekuje se da će AirPods slušalice s kamerama biti dostupne do 2026. godine, otprilike u vrijeme kada se nagađa da će stići druga generacija Vision Pro uređaja.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.