Ovo je najmanja Rubikova kocka na svijetu, cijena joj je paprena

Foto: megahouse.co.jp

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

ZA sve ljubitelje mozgalica i one koji vole ekskluzivne predmete japanski proizvođač igračaka MegaHouse nedavno je predstavio pravu senzaciju - najmanju Rubikovu kocku na svijetu.

Ova minijaturna verzija kultne slagalice toliko je sitna da će vam vjerojatno trebati pinceta kako biste je riješili. Rubikova kocka, koja je izazvala ogromnu pažnju, dostupna je za prednarudžbu na web stranici proizvođača, a prve isporuke očekuju se u travnju iduće godine.

"Rubikova kocka od 5 milimetara rezultat je spoja preciznih strojeva, alata za rezanje i strasti igrača", izjavio je Kiyokazu Saito, predsjednik tvrtke Iriso Precision, koja je bila zadužena za precizno rezanje, u promotivnom videu na web stranici proizvođača igračaka.

S težinom od samo 0.3 grama, ova slagalica je otprilike tisuću puta manja od originalne Rubikove kocke. Svaka od šest strana kocke sastoji se od devet kvadrata, a svaki od njih velik je samo 1.6 milimetara.

Visoka cijena najmanje Rubikove kocke

MegaHouse je za CNN otkrio da su ideju za ovu minijaturnu kocku počeli razvijati prije četiri godine, a proizvodnja je započela 2022. godine.

Guinnessova knjiga rekorda potvrdila je u kolovozu da je ova mikrokocka najmanja rotirajuća slagalica na svijetu. Ovaj minijaturni model srušio je rekord britanskog dizajnera Tonyja Fishera iz 2016. godine, kada je predstavio verziju kocke veličine 5.6 milimetara.

No, sudeći prema cijeni, ova kocka vjerojatno će biti kolekcionarski predmet, a ne igračka. Kocke se prodaju po cijeni od 777.777 jena (oko 4950 eura), a svaka dolazi s postoljem na kojem piše: "Najmanja Rubikova kocka na svijetu - svjetski rekord."

Kocku možete vidjeti ovdje

Od 1974. godine prodano je preko 500 milijuna Rubikovih kocki

Ovo izdanje poklapa se s 50. godišnjicom popularne rotirajuće slagalice, koja ima brojne obožavatelje diljem svijeta, od amaterskih hobista do profesionalnih matematičara.

Od njezina nastanka 1974. godine, kada ju je osmislio mađarski izumitelj Ernő Rubik, prodano je preko 500 milijuna Rubikovih kocki. Natjecanja u brzom rješavanju kocke održavaju se širom svijeta, a aktualni svjetski rekorder je Max Park, koji je standardnu 3x3x3 kocku riješio za nevjerojatnih 3.13 sekundi.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.